Юнайтед и Байерн в един глас: Класираме се

6768
Юнайтед и Байерн в един глас: Класираме се
Снимка: Getty Images/Guliver

Мениджърът на Манчестър Юнайтед заяви, че след първия двубой срещу Байерн отборът му държи изхода от сблъсъка в свои ръце. Дейвид Мойс вярва, че неговите футболисти са способни да спечелят реванша следващата седмица, което ще ги изпрати на полуфинал в Шампионската лига.

В Манчестър са обнадеждени и от факта, че нито един от четирите английски клуба, които са гостували на "Алианц Арена" в последните две години, не е загубил. Освен това в реванша Байерн ще бъде лишен от присъствието на своя мотор в средата на терена – Бастиан Швайнщайгер, който ще е наказан заради червения картон, получен вчера.

„Ние играем нашият най-добър футбол точно в този турнир и другата седмица ще трябва отново да покажем най-доброто от себе си, за да отстраним Байерн”, заяви Мойс.

Той не скри разочарованието си от страхотния пропуск на своя нападател Дани Уелбек, като според него и вратарят на домакините е имал късмет в ситуацията. Според Мойс тази изпусната възможност трябва да бъде забравена бързо, защото до реванша няма много време.

От своя страна треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола е убеден, че Уейн Рууни е симулирал в ситуацията, в която бе изгонен "баварския" халф Бастиан Швайнщайгер. В пресконференцията след мача Гуардиола каза, че щом искаш да спечелиш Шампионската лига, трябва да се преодоляваш подобни „несправедливости”.

„За мен Рууни симулира. След мача говорих със съдията, но той вече знаеше моето мнение. След това ми каза и своето. Според мен то не бе справедливо, но трябва да го уважа.”,заключи специалистът.

Все пак испанският специалист остана доволен от това, че неговият отбор е отбелязал гол на чужд терен, но определи резултата като "коварен".

"Имахме късмет, че след ударите на Дани Уелбек и Уейн Рууни не ни вкараха гол. Трудно можехме да се защитим при попадението, което допуснахме. Този резултат е рискован, но такъв щеше да бъде и ако бяхме победили с 2:1. В реванша ще разчитаме на нашата публика и вярвам, че ще продължим напред", добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят