В Англия ще записват разговорите на реферите?

7493
В Англия ще записват разговорите на реферите?

Английската футболна асоциация разглежда възможността изказванията на футболните рефери по време на мач да бъдат записвани. Подобни мерки могат да бъдат взети след скандала с рефера Марк Клатенбърг, който свири срещата между Челси и Манчестър Юнайтед" /2-3 /, предаде КРОСС.

Към момента ФА разследва действително ли съдията е употребил „ненормативна лексика" по отношение на играчите на Челси в мача между двата тима преди седмица. Ако реферът е имал микрофон със себе си, в момента нямаше да има смисъл от подобно разследване. 

В момента съдиите имат микрофони със себе си, но те служат единствено за общуване с асистентите и резервния рефер, но записи не се правят. Това може да бъде променено в бъдеще.

„Реферите имат връзка със своите помощници и с четвъртия съдия, поради това те знаят какво си говорят един на друг, но записи не се правят. За да започнат да се записват разговорите, организацията на реферите, ФА, Висшата лига и Футболната лига трябва да направят съответните рекомендации. След това ще поискаме одобрението на ФИФА и Международния съвет на футболните асоциации. Процесът може да се проточи във времето и да не е толкова бърз, колкото ни се иска. Но отчитайки неотдавнашните събития, ние сме длъжни да разгледаме тази идея и да се подготвим за нейното въвеждане", заяви президентът на Футболната асоциация на Англия Дейвид Бърнстейн. 

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят