В Бразилия ще е най-великото Световно! Този път не от куртоазия

29358
В Бразилия ще е най-великото Световно! Този път не от куртоазия

Преди всяко Световно първенство истерията е огромна. В днешния комерсиален свят всеки претендира да е най-добър, най-пищен, най-грандиозен. За такива се смятаха в Япония и Южна Корея, след това в Южна Африка. през 2006 г. пък германците заложиха на прословутата си дисциплина и направиха всичко без грешка.

Традиционно след всеки Мондиал, от ФИФА го определят като най-качествения до този момент. На такова ниво дипломацията обаче е водеща. И куртоазията. А истината е по-различна. Просто няма как нефутболни страни като Япония или Южна Африка да направят най-доброто първенство в историята на тази велика и всеобхватна игра. Нито пък германците, които са традиционно сдържани и сиви, а за мероприятие от подобно събитие се иска нещо много повече.

За предстоящия Мондиал в Бразилия за първи път може с чиста съвест да се очаква, че действително ще е най-добрият. И не от маркетингови или други подбуди. Просто такава е действителността. А причините са достатъчно и все фундаментални.

Бъдете сигурни - в Бразилия ще има от всичко, което е нужно за да бъде едно световно първенство по футбол перфектното. Между 12 юни и 13 юли в тази пропита с футбол земя ще се срещнат миналото, настоящето и бъдещето на играта. Защото ако англичаните са измислили футбола, то бразилците са тези, които го играят най-добре.

Държавата с най-успешния национален отбор в историята на световните първенства приема второ подобно събитие след 1950 г. И въпреки изостаналите технологии и различните политически режими, за Мондиала преди 64 г. разбира целия свят. И как иначе след като на финала между Бразилия и Уругвай на стадион "Маракана" присъстват 200 000 зрители. От стадиона обаче си тръгват по-малко. Причината - някои от тях... се самоубиват защото сънародниците им губят с шокиращо с 1:2. Резултат, който до ден днешен е сред най-големите изненади в историята на футбола. В несъмнено един от най-великите финали. На който са останали малцина свидетели. Не им завиждайте, защото ви чака нещо също толкова значимо. На което си струва да си съвременник.

Днес 64 години по-късно Бразилия е преодоляла болката от загубата, благодарение на петте спечелени световни титли след това. Но головете на Скиафино и Гиджа, потресли "Маракана" няма как да се изтрият. Бразилия е печелила навсякъде, но не и на собствена земя. И сега залогът за "селесао" е огромен.

Без история футбол не се прави. В Бразилия тя ще е навсякъде. Навсякъде ще са и феновете на тази игра. Страстни, отдадени, колоритни, многобройни. Клише е, но действително в Бразилия футболът е религия. И няма да има нужда от кой знае каква агитация за да са препълнени стадионите. Билетите вече са разпродадени, дори за мачове като Алжир - Южна Корея, а това вече говори достатъчно. И тук не говорим за зрители, които ще създадат обстановка, подобаваща за театрално представление, а за десетки хиляди сърца, готови за взрив от емоции. Подобно ще е настроението в градовете, по улиците, на плажовете. Колоритни и страстни фенове и толкова много красиви жени. Шоуто е гарантирано.

Фенове и харизма не се купуват с пари, но с такива се правят уникални стадиони. Каквито вече има в Бразилия. Европейските отбори винаги са треперили от нравите в Южна Америка и крайно негостоприемните условия за игра. Остарели съоръжения, тежки терени, враждебна публика. Това е в историята. Бразилия вече е футболен оазис с новопостроените стадиони и прогресът е въпрос на време. Защото когато осигуриш на един талант отлични условия за развитие, резултатите са в кърпа вързани.

Толкова за очакваната обстановка извън терена. Тя ще е ненадмината до този момент. Същото качество с пълно основание можем да очакваме от нивото на футбола. Традиционният фаворит Бразилия, световният хегемон Испания, уникалната офанзивна мощ на Аржентина, вече споменатият винаги способен на изненади Уругвай, големите европейски имена - Италия, Германия, Франция, Англия, Холандия. Към традиционните фаворити могат съвсем спокойно да се приспаднат отбори пълни с талант като Белгия, Колумбия, Португалия на Кристиано Роналдо, Босна, Хърватия. С подплатени амбиции са Мексико, Кот'Д'Ивоар, Швейцария, Гана, Русия. И става наистина страшно. Подобна конкуренция с чиста съвест може да се каже, че не е имало на нито едно световно първенство. Още един безспорен аргумент в полза на Бразилия 2014. 

На подобно супер първенство подобава супер отразяване. Целта на worldcup2014.actualno.com е именно такава, като в дните до започването на истинското шоу ще ви представим подробно шансовете на всички по-явни и скрити фаворити, които ще излязат на предстоящото най-велико световно първенство. Този път наистина. И не от куртоазия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят