МРРБ включва в програмата си за ремонт пътя Трявна-Дряново

2506
МРРБ включва в програмата си за ремонт пътя Трявна-Дряново
Снимка: Община Трявна

Третокласният път III-609 (Казанлък – о.п. Сливен) – Радунци – Кръстец – Плачковци – Трявна – Царева ливада – Дряново – Гостилица – Буря (III-406), преминаващ през териториите на област Стара Загора и Габрово, се разглежда в момента за включване в план-програмата за ремонт на участъци от републиканската пътна мрежа от първи, втори и трети клас за периода 2022 – 2025 год. Това се посочва в официално писмо на заместник министър-председателят и министър на регионалното развитие и благоустройството у нас г-н Гроздан Караджов в отговор на запитване от страна на председателя на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.  

Добрата новина идва след последното официално писмо, което Община Трявна изпрати до г-н Настимир Ананиев в началото на миналия месец, подчертаващо отново нуждата от извършване на спешен ремонт в участъка от Трявна до Дряново. Припомняме, че местната власт нееднократно е сигнализирала Агенция “Пътна инфраструктура” и компетентните институции относно компрометираното състояние на третокласния републикански път, който е и основна връзка между двете населени места. “Предвид дългогодишното неглижиране състоянието на третокласен републикански път 609, в посочените участъци, държа да отбележа, че при едно по-добро такова, би могъл да бъде една алтернативна връзка, както за товарен, така и за пътнически превоз, свързваща северна (Община Трявна) и южна (Община Мъглиж) България. Ползвайки път III 609 физическите и юридически лица, минаващи по него, биха облекчили натоварването на Прохода на Републиката и на прохода Шипка!” допълва още в подадения последен сигнал кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Отварят пункт за дарения в помощ на украинските бежанци в Трявна

Община Трявна информира всички заинтересовани граждани, че от Фондация “Еко Флора – 2018” отварят пункт за събиране н...

Месец по-късно, от Министерството на регионалното развитие и благоустройството подчертават, че ремонт на компрометирани участъци от републиканския път, по трасето на който попадат и тези от Трявна до Дряново, е предвиден поетапно да се извърши през посочения четиригодишен период на план-програмата. За отсечката, с обща дължина 16 км от Трявна до Дряново, вече има изготвен технологичен проект, но поради силно ограничения бюджет през изминалата година същия не е възложен за изпълнение от Агенция “Пътна инфраструктура”.  

“За подобряване състоянието на три участъка от републиканския път е необходим основен ремонт. Стъпките, които предстоят са: обявяване на обществена поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт, при готов проект след това ще се процедира Разрешение за строеж и ще се проведат открити процедури по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнители на строителството и строителния надзор.” информира в официалния си отговор министър Караджов и допълва, че до започване на ремонтните дейности на посочените участъци от републиканския път, преминаващ през областите Габрово и Стара Загора, безопасните условия на движение по трасето ще се осигуряват чрез програмата за текущо поддържане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГАБРОВО:

Одит на Дома на хумора и сатирата в Габрово: Секретен е, защо?

Gabrovo story: "Sweet European funds for the mayor's brother - OLAF is looking at a whistleblower tip (PHOTOS)"

Guarded by police officers: The mayor's brother in Gabrovo removes a fence, which he does not own (VIDEO and PHOTOS)

"You appropriate the door and the lucrative property is yours: Is that what the mayor of Gabrovo does?"

Сладки европари за брата на кметицата на Габрово: ОЛАФ гледа разобличаващ сигнал (СНИМКИ)

Заради явна грешка: Тунелът под Шипка ще продължи да кротува още дълго време

Възрастно семейство загина при пожар в Габрово

Заради неработещ светофар: Патрулка и кола се удариха в Габрово

Финансов колапс: Дряновски завод е поставен на ръба след спрян договор за модернизация на вагони

Теди Джорджо: Трябва да има образователен ценз за кандидатите за кметове и общински съветници (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com