Откриха турнир по канадска борба в Трявна

3796
Откриха турнир по канадска борба в Трявна
Снимка: Община Трявна

И този уикенд Трявна бе центърът на събитията! През изминалата събота официално открихме парк “Божковска поляна” в кв. Божковци с провеждането на първия в Трявна пролетен турнир по Arm Wrestling Tryavna Open и семеен кулинарен BBQ конкурс. Поляната, която бе облагородена с проект на Община Трявна на стойност близо 500 000 лв., събра на едно място над 100 професионални състезатели и любители на силовия спорт от цялата страна, които се включиха в обявената надпревара и превърнаха събитието в един зрелищен празник. Турнирът бе организиран със съдействието на Българската Armwrestling федерация у нас, които благодариха за гостоприемството в лицето на Община Трявна и връчиха на местното ръководство специална грамота за ефективно партньорство и принос при организиране и осъществяване на спортно събитие, подпомагащо популяризирането на българския спорт.

Приветствие към младите състезатели и десетките гости, които нямаха търпение да се насладят на предстоящите борби, отправи в началото на мероприятието кметът на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева.

Дни на дърворезбата в Трявна навръх Гергьовден

Във връзка с честването на празника на Национална гимназия за приложни изкуства “Тревненска школа”, и тази година, училищет...

“Искам да благодаря на Българската Armwrestling федерация за съдействието и желанието заедно да организираме подобно мащабно събитие в Трявна, което досега не е правено в нашия град. Радвам се, че виждам толкова много млади хора на едно място, професионални състезатели, любители аматьори, жители и гости на града. Радвам се, че днес сред нас е и техническия ръководител на изпълнителя на проекта, благодарение на който пременихме поляната в този красив и приветлив парк за отдих и почивка. Пожелавам успех на всички състезатели и продължавайте смело напред!” сподели г-жа Силвия Кръстева и постави начало на дългоочакваните борби между участниците.  

С точните правила и техника на игра присъстващите запозна г-н Калоян Петров, който е част от екипа на Българската Armwrestling федерация и професионален състезател в тежка категория.  

“Подложките на масите са за лява и дясна ръка. Раменете трябва да са успоредни на масата преди старта. Трябва да има център между двамата състезатели, китките е необходимо да са изправени. Сгъването става след посочването на старт. Фалангите трябва да се виждат, т.е. това кокалче на палеца. След подаването на командата за старт се тръгва. Състезател, който повдигне лакътя си е във фал. Излизането също е фал. Опасна позиция е когато рамото изпреварва ръката. Непозволено е рамото да е под нивото на масата. Двата крака поне единият трябва да е в контакт с пода.” обясни г-н Петров и допълни какво се прави при разрив на захвата.

“Полага се връзка, която си има специална методология на връзване, след което се излъчва сигурен победител. Реферският захват се свири, когато не може да се установи захват между двамата състезатели. Представлява следното: реферът затваря първо единия състезател, като първо се затваря палеца, след това останалите пръсти. През цялото време не се мърда. Затварят се двамата състезатели и следва команда за старт. Ако има движение не е фалстарт, а е директен фал. При два фала отпада състезателя.” завърши професионалния състезател.

Кметът на Трявна връчи първите награди на "Tryavna Cup" 2022

През изминалия ден в Трявна приключи първия етап от шестото поред издание на престижния Международен футболен турнир за деца “Try...

Първи на масите излязоха мъжете, състезаващи се професионално в силовия спорт. Предварителният кантар разпредели участниците в категории, според теглото им, а именно 70 кг, 80 кг, 90 кг, 100 кг и 110+ кг. Своите сили на терен премериха и жените в абсолютна категория, сред които бе и третата в света. Ред бе и на аматьорите до 85 кг и над 85 кг. Финалните срещи проведоха хора с увреждания отново в две категории – до 85 кг и над 85 кг и юноши до 65 кг, 75 кг и 75+ кг.  

Съревнованията между състезателите преминаха в борби с лява и дясна ръка, които продължиха през целия ден и отличиха най-добрите сред най-добрите на тазгодишния пролетен турнир по Arm Wrestling Tryavna Open. Почетни грамоти, златни, сребърни и бронзови медали бяха връчени в края на състезанието от организаторите на турнира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГАБРОВО:

Одит на Дома на хумора и сатирата в Габрово: Секретен е, защо?

Gabrovo story: "Sweet European funds for the mayor's brother - OLAF is looking at a whistleblower tip (PHOTOS)"

Guarded by police officers: The mayor's brother in Gabrovo removes a fence, which he does not own (VIDEO and PHOTOS)

"You appropriate the door and the lucrative property is yours: Is that what the mayor of Gabrovo does?"

Сладки европари за брата на кметицата на Габрово: ОЛАФ гледа разобличаващ сигнал (СНИМКИ)

Заради явна грешка: Тунелът под Шипка ще продължи да кротува още дълго време

Възрастно семейство загина при пожар в Габрово

Заради неработещ светофар: Патрулка и кола се удариха в Габрово

Финансов колапс: Дряновски завод е поставен на ръба след спрян договор за модернизация на вагони

Теди Джорджо: Трябва да има образователен ценз за кандидатите за кметове и общински съветници (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com