Продължава възстановяването на щетите след наводнението в Трявна

1538
Продължава възстановяването на щетите след наводнението в Трявна
Снимка: Община Трявна

Трети ден продължава възстановяването на щетите, които нанесе голямото наводнение в Трявна в края на миналата седмица. От рано сутринта екипи на Община Трявна и доброволното формирование работят на терен, като се разчистват основно кални наноси от пътните трасета и затлачени дерета по поречието на р. Тревненска. Междувременно продължава изпомпването на водата от пострадалите къщи на ул. “Украйна” в града, която е една от най-засегнатите, след голямото количество придошла вода от реката.

Припомняме, че вследствие на силния и проливен дъжд, на 12 юни, за по-малко от два часа се изляха близо 90 л/кв. м и доведоха до наводняването на над 60 жилищни имота и щети за стотици хиляди левове в населените места в Община Трявна. Ден по-късно кметът обяви бедствено положение на част от територията на Община Трявна и потърси помощ от държавата в лицето на министър-председателя на България, който посети на място най-засегнатите участъци. Местната власт разкри и дарителска банкова сметка в помощ на пострадалите хора.  

Трявна организира инициатива "Малките големи таланти"

Община Трявна и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни приканват всички малки и големи деца...

В пряко включване по БНТ, днес, кметът на Община Трявна подчерта, че възстановяването на щетите тепърва предстои и местната власт не може да се справи със средства от общинския бюджет.

“Това, което се направи през последните два дни във връзка с наводнението, което беше повече от неприятно, е много, като искам да използвам възможността да благодаря на всички общински служители, които се включиха, на доброволното формирование, на “Пожарна безопасност и защита на населението” и на органите на реда, които бяха неотлъчно до нас. Мога да кажа, че работата тепърва предстои и това, което трябва да се направи е изключително много. Ние със средства от общинския бюджет не може да се справим!” коментира г-жа Силвия Кръстева. 

“На територията на Община Трявна има 106 населени места, непрестанно през 15-20 минути ми звънят за допълнителни свлачища, за почистване на водостоци по всички населени места, които трябва да се направят, възстановяване и изграждане на подпорни стени, почистване на цялостното речно корито и на всички притоци към нея. Ще разчитам на помощ, за да помогнем на всички пострадали хора – над 60 жилищни имота, освен това има и фирми, а със средствата и помощта, която им се полага в размер на 375 лв, мисля, че няма да успеят да възстановят никаква част от щетите си.” допълни още кмета на Община Трявна.

Пъстра програма за Деня на детето в Трявна

1 юни наближава, а с него и най-обичания от малки и големи Международен ден на детето! Празникът поставя своето начало през далечната 1...

В рамките на днешния ден се очаква в Трявна да пристигне експертът инж. Владимир Барзов заедно със секретаря на Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, които ще направят обстоен преглед на подготвения от общинска администрация доклад с описани щети и ще извършат отново оглед на място на най-засегнатите участъци на територията на Община Трявна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГАБРОВО:

Одит на Дома на хумора и сатирата в Габрово: Секретен е, защо?

Gabrovo story: "Sweet European funds for the mayor's brother - OLAF is looking at a whistleblower tip (PHOTOS)"

Guarded by police officers: The mayor's brother in Gabrovo removes a fence, which he does not own (VIDEO and PHOTOS)

"You appropriate the door and the lucrative property is yours: Is that what the mayor of Gabrovo does?"

Сладки европари за брата на кметицата на Габрово: ОЛАФ гледа разобличаващ сигнал (СНИМКИ)

Заради явна грешка: Тунелът под Шипка ще продължи да кротува още дълго време

Възрастно семейство загина при пожар в Габрово

Заради неработещ светофар: Патрулка и кола се удариха в Габрово

Финансов колапс: Дряновски завод е поставен на ръба след спрян договор за модернизация на вагони

Теди Джорджо: Трябва да има образователен ценз за кандидатите за кметове и общински съветници (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com