Седем дни празници в Севлиево

96992
Седем дни празници в Севлиево
Снимка: БГНЕС

Седемдневни празници на града започват днес в Севлиево. Програмата включва фестивал на театъра за деца, отбелязване на еня на Севлиево, награждаване на победителите в националния литературен конкурс на името на поетесата Мара Белчева, както и четиридневен празник на тиквата, който ще се състои за десети път.

Националният фестивал на любителските театри за деца е под наслов "Вълшебникът Театър", започва днес и ще продължи три дни със спектакли за най-малките зрители, които ще се играят в салона на местното читалище "Развитие - 1870" . С празнични литургии по повод християнския празник Петковден на 14 октомври в два местни храма ще бъде отбелязан Денят на Севлиево.

Двама мъже са загинали тази нощ след катастрофа на пътя София - Варна

Двама мъже са загинали тази нощ след тежък пътен инцидент,станал на главния път София - Варна, в района на Севлиево. Това съобщиха от п...

Вечерта във вторник фолклорният ансамбъл "Развитие" ще изнесе концерт на открито на централния площад "Свобода" в града.

На 15 октомври ще бъде отбелязана 146-годишнината от рождението на поетесата Мара Белчева и ще бъде обявен победителят в националния литературен конкурс за стихове на името на родената в Севлиево спътничка в живота на Пенчо Славейков.

Десетият празник на тиквата, с който се дава началото и на местния есенен панаир, е под наслов "Добре дошли в Севлиево -столицата на тиквата". Той започва на 16 октомври и ще продължи четири дни. Акцент в празника ще бъде приготвянето на най-дългия тиквеник в страната, който ресторантьорите в града традиционно майсторят от десетки килограми тиква, захар, кори за баница, яйца и масло, а дължината му надхвърля 200 метра.

Карнавалното шествие "Влакът на Тиквенбург", в което традиционно се включват хиляди облечени в пъстри костюми севлиевци и гости на града, е в петък, на 17 октомври. Същия ден в Севлиево ще има нощ на отворените врати в музеите и в градската художествена галерия "Асен и Илия Пейкови" .

14 глоби и 12 акта за седмица на територията на Севлиевско

През периода 27 май - 1 юни, на територията на Севлиевска община, е проведена специализирана полицейска операция по контрол на пътнот...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com