Талант от ТК "Българов" - Трявна се класира на полуфинал на Световния турнир по тенис в академията на Рафаел Надал

4021
Талант от ТК "Българов" - Трявна се класира на полуфинал на Световния турнир по тенис в академията на Рафаел Надал
Снимка: Община Трявна

Тя се казва Валерия Гърневска. И е само на 13 години. Въпреки крехката си възраст, тревненката вече е горда носителка на едно от най-престижните тенис отличия – миналата година завършва като №1 в ранглистата на България за деца до 14-годишна възраст. Успехът й не стига дотам и днес момичето отново е повод за гордост и радост на нашия град Трявна.  

В понеделник Валерия успя да се класира на полуфинал на световния турнир по тенис от веригата “Kinder+ Sport”, който тази година се провежда в тенис академията на Рафаел Надал в Майорка, Испания. Състезанието се провежда ежегодно и е част от международния социален проект на Ferrero Group. В него участват най-добрите млади тенисисти от цял свят, които имат възможност да премерят сили в четири възрастови групи – от 9 до 12 години. Заключителният тенис турнир беше отложен с една година, заради пандемията от коронавирус.  

Приключиха двете екокампании на община Трявна за разделно събиране на отпадъци в детските градини

С предадени хартиени и пластмасови отпадъци и получени нови образователни книжки – така завършиха двете екокампании на Община Тря...

“Този конкурс “Киндер+ Спорт” е за победителите от турнирите през 2020 год., които се организират във всяка една страна. Те са няколко турнира за отделни възрастови групи, да речем пет-шест и всяко едно спечелено първо, второ или трето място носи точки. Резултатът се сумира и накрая само победителят има право да отиде на този заключителен турнир. Мога да ви кажа, че Валерия ги спечели убедително – от шест турнира, тя спечели пет, само един завърши на второ място.” споделя треньорът на младата ни тенис надежда Нешо Мостров и с радост допълва, че тревненката вече е победила в първите две срещи от турнира. “Състезанието започна в понеделник и в момента Валерия очаква противника си за третата среща. Предстои и участие на двойки с французойка, като жребият е на случаен принцип”.  

Валерия Гърневска тренира още от малка. Първите си стъпки в тениса прави още на 6-годишна възраст и талантът й веднага е забелязан.  

“Специфичното при Валерия е, че тя играе с двете ръце. Това е много рядко срещано явление и малко тенисисти го могат – когато застане отдясно бие сервиз с дясна ръка и играе с дясната, а когато застане отляво бие сервиз с лявата ръка и играе с лявата. Това го забелязах още в началото при нея и я оставих така да играе с двете ръце.” подчертава Мостров и допълва още, че заедно с любовта и желанието, този талант се превръща в успешната формула за постиженията на младата тревненска тенисистка.  

От 9-годишна спортитската играе само индивидуално към тенис клуб “Българов” – Трявна и провежда ежедневни тренировки. В момента в клуба тренират още 20 деца от града, за които любовта към спорта, движението и мотивацията се превръщат в едни от ключовите фактори за изграждане на здравословен и полезен начин на живот.  

Община Трявна зарадва малчуганите от ДГ "Светлина" по повод двете екокампании за разделно събиране на отпадъците

Днес Община Трявна зарадва малките сладури от Детска градина “Светлина” с образователни книжки по повод двете екокампа...

“Първото основно нещо, за което искам да благодаря на Община Трявна е, че ни предоставя тези възможности да тренираме пълноценно. Досега не сме получили никакъв отказ от местното ръководство, каквото и да сме поискали винаги са били насреща, за което страхотно им благодаря. Провеждаме си спокойно и организирано тренировките в Трявна.” завършва треньорът на ТК “Българов” Нешо Мостров.  

Световният заключителен тенис турнир приключва в края на тази седмица. След това изявите на младата ни надежда продължават у нас с участие на държавни тенис турнири, които ще се проведат на закрито в зала. Община Трявна поздравява Валерия и нейния треньор за постигнатите резултати и им пожелава още много поводи за гордост и радост и да продължават все така успешно да прославят нашия град Трявна и България пред света!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГАБРОВО:

ЕРМ Запад и ТУ-Габрово ще си партнират в подготовката на специалисти за енергетиката

Одит на Дома на хумора и сатирата в Габрово: Секретен е, защо?

Gabrovo story: "Sweet European funds for the mayor's brother - OLAF is looking at a whistleblower tip (PHOTOS)"

Guarded by police officers: The mayor's brother in Gabrovo removes a fence, which he does not own (VIDEO and PHOTOS)

"You appropriate the door and the lucrative property is yours: Is that what the mayor of Gabrovo does?"

Сладки европари за брата на кметицата на Габрово: ОЛАФ гледа разобличаващ сигнал (СНИМКИ)

Заради явна грешка: Тунелът под Шипка ще продължи да кротува още дълго време

Възрастно семейство загина при пожар в Габрово

Заради неработещ светофар: Патрулка и кола се удариха в Габрово

Финансов колапс: Дряновски завод е поставен на ръба след спрян договор за модернизация на вагони

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com