Ученици посетиха кмета на Трявна

1626
Ученици посетиха кмета на Трявна
Снимка: Община Трявна

Днес на посещение при кмета на Община Трявна бяха единайсетокласниците от Средно училище “Петко Р. Славейков” в града. Срещата им с г-жа Силвия Кръстева бе във връзка с един от учебните предмети, който в момента младежите изучават – “Гражданско образование”, а инициатор на събитието бе техния преподавател г-н Калоян Узунов. Кметът на Община Трявна с радост и усмивка прие младите хора в своя кабинет и изрази надежда един ден някой от тях да застане начело на възрожденския ни град.  

 

„Гражданското образование дава знание за държавното устройство, политиката, законите, правата на гражданите и по план имахме посещение на институция. Изключително много благодарим на г-жа Кръстева за гостоприемството и затова, че успяхте да ни приемете, въпреки така натовареното ежедневие, което имате. Много ще се радваме да чуем какви проекти общината реализира, защото последната тяхна оценка беше свързана именно с писането на проекти!” сподели в началото на срещата г-н Калоян Узунов.  

Кметът на Община Трявна запозна отблизо младежите с голяма част от проектите, които общината е успяла да реализира досега, както и с тези, по които работи в момента. От първо лице учениците успяха да разберат, че сферите на изпълнителната власт са изключително много и дейностите, свързани с живота, устройството и развитието на населените места изискват познания, време, отдаденост и професионализъм. На първо място, значителна роля оказва и законодателната власт, а именно Общински съвет-Трявна и 17-те общински съветници, с които кмет и администрация също работят, допълни още г-жа Кръстева. 

“Последните две години за всички нас бе изключително трудно – неочакваната ситуация с Covid-19 и развилата се световна пандемия, липсата на редовно правителство и управление на страната ни в продължение на почти година, сега продължаващата война и всичко това се отразява страшно много във всеки един аспект. Въпреки това, искам да Ви споделя, че полагаме изключително много усилия! Трудим се много, спечелили сме финансиране по различни проекти и работим по още изключително много такива. Това са средства, които допълнително постъпват по бюджета на Община Трявна !” заяви кмета на Община Трявна.  

Бяха обсъдени голяма част от проектите на Община Трявна, включително рекултивация на старото сметище за битови отпадъци в града, изграждането на канализационния колектор, който ще допринесе за намаляване на отпадъчните води в р. Тревненска, новооформения парк на Божковска поляна и дейностите по изграждане на предстояща велоалея в района, подмяна на уличното осветление, което предстои, както и реализираните и предстоящи ремонти на улици в града и др.  

 

“Имаме изключително много проекти и идеи, по които работим. Както с основния бюджет, включващ и капиталовата програма, така и с отпуснати допълнителни средства. Имаме финансиране и за подобряване на инфраструктура на шест допълнителни улици, изградихме няколко детски площадки и кътове за отдих, предстои подмяна на котела в ДГ “Калина”, имаме проект за местността Кръста, както и за реновиране на Туристическия информационен център със създаване на ново мобилно туристическо приложение и 4D интерактивна стая в Етнографския комплекс в Трявна.” сподели още г-жа Кръстева и подчерта, че отговорността за реализирането на всички тези проекти и идеи е голяма, но целта оправдава усилията и екипът й ще продължава да работи в интерес на гражданите на Община Трявна.

"Освен всичко останало, искам да Ви споделя, че този пост и отговорността, която носиш наистина ти вземат много! Както всяко друго нещо в този живот и тук има доста положителни страни, но има и доста негативни! Но аз съм човек, който иска да остави нещо след себе си, както всеки един кмет и винаги съм се водела от това! Радвам се, че съм първата жена кмет на Община Трявна, но искам да знаете, че това не ме прави по-различна от Вас и аз вечер се прибирам вкъщи и започвам с домашните си задължения без костюми и официални облекла!” сподели, шегувайки се, г-жа Силвия Кръстева.

В края на срещата част от учениците споделиха своите идеи за проекти, които местното ръководство може да използва във връзка с развитието на туризма в Трявна и Плачковци, като провеждането на фестивал, съхраняващ фолклорните традиции и обичаи, например, както и създаването на зимни и планински атракции. Г-жа Силвия Кръстева благодари на единайсетокласниците за тяхното посещение и ги изпрати с добрия съвет никога да не се отказват и да учат, защото образованието отваря врати!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГАБРОВО:

Одит на Дома на хумора и сатирата в Габрово: Секретен е, защо?

Gabrovo story: "Sweet European funds for the mayor's brother - OLAF is looking at a whistleblower tip (PHOTOS)"

Guarded by police officers: The mayor's brother in Gabrovo removes a fence, which he does not own (VIDEO and PHOTOS)

"You appropriate the door and the lucrative property is yours: Is that what the mayor of Gabrovo does?"

Сладки европари за брата на кметицата на Габрово: ОЛАФ гледа разобличаващ сигнал (СНИМКИ)

Заради явна грешка: Тунелът под Шипка ще продължи да кротува още дълго време

Възрастно семейство загина при пожар в Габрово

Заради неработещ светофар: Патрулка и кола се удариха в Габрово

Финансов колапс: Дряновски завод е поставен на ръба след спрян договор за модернизация на вагони

Теди Джорджо: Трябва да има образователен ценз за кандидатите за кметове и общински съветници (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com