В Трявна откриват нов Център за настаняване на възрастни хора

9367
В Трявна откриват нов Център за настаняване на възрастни хора
Снимка: Община Трявна

Нов Център за настаняване от семеен тип за възрастни и болни хора предстои да бъде открит в Трявна, който ще обгрижва потребители от цялата страна и ще допълни социалните услуги, които се предоставят на територията на общината. Добрата новина стана ясна, днес, по време на проведена работна среща между кметът на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева, директорът на Организацията с нестопанска цел в Италия – г-жа Паола Бриньоли, мениджърът на организацията – г-жа Емилия Щерева и директорът на центъра – г-жа Симона Димитрова.  

Центърът от семеен тип ще бъде изграден в сградата на бивша къща за гости в кв. “Божковци” в Трявна, която ще бъде изцяло ремонтирана и обзаведена, според изискванията за предоставяне на този тип услуга за възрастни и болни хора. Мястото ще може да приема до 25 потребители с възможност за предоставяне на дневна грижа на възрастните потребители. Очаква се да заработи в началото на следващия месец, като подобно разкриване на нов семеен дом ще надгради социалните услуги, които вече се предлагат на територията на Община Трявна и ще подпомага още хора в нужда.  

Кметът на Трявна се срещна с Настимир Ананиев

През изминалите дни кметът на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева се срещна с представители на Комисията по регионална политика,...

 

“Ние разполагаме със семеен дом за възрастни и болни хора “Сребърно гнездо”, който се намира в с. Борики, Община Габрово, но поради големия интерес на услугата, която предлагаме и капацитетът от 10 души, които може да обргрижваме, там, решихме да купим тази къща и да продължим своята работа тук в Трявна!” сподели г-жа Паола Бриньоли и благодари на кметът на Община Трявна за приетата покана.

Г-жа Силвия Кръстева приветства идеята да бъде разкрит подобен център от семеен тип за възрастни и болни хора в Община Трявна и поздрави присъстващите за грижите, любовта и топлината, които неуморно полагат за хората, ползващи социалната услуга.  

Два нови предмета влизат в Славейковото училище в Трявна

Предложението за сформиране на паралелка с профил “Софтуерни и хардуерни науки” след завършен VII клас в Средно училище &ld...

“Ние трябва да уважаваме, да се грижим за възрастните хора и да им помагаме, както те са помагали на нас през годините! Искам да Ви уверя, че в мое лице срещате един приятел и човек, който ще подаде винаги ръка в бъдеще при осъществяването на съвместни проекти между Община Трявна и Вашата организация!” сподели кметът на Община Трявна и постави началото на едно добро партньорство между двете страни.

Центърът за настаняване от семеен тип “Сребърно гнездо” функционира в с. Борики от две години. Г-жа Симона Димитрова, която е неотлъчно до възрастните хора разказва, че правят снимка на всеки един потребител, който постъпва в началото при тях и след 3 месеца на новата снимка вече усмивки и щастливи лица.  

“Идеята на нашия семеен дом е ние да обгрижваме с любов и внимание възрастните хора, да им предоставяме една защитена и сигурна среда, за да се чувстват те спокойни и щастливи! Това прави и нас самите щастливи!” не крие удовлетворението си от хуманното призвание г-жа Димитрова и допълва, че създаването на подобен център за настаняване от семеен тип се заражда още преди 12 години с първото посещение на г-жа Паола Бриньоли в старчески дом в България. Гледката, която жената вижда с очите си остава завинаги в съзнанието й и още тогава решава, че ще положи усилия да промени методът на работа при предоставянето на социални услуги на възрастни и болни хора и ще създаде една топла и уютна среда за тях.  

В края срещата дамите от “Сребърно гнездо” поканиха официално кметът на Община Трявна да присъства на откриването на новия Център за настаняване от семеен тип за възрастни и болни хора в кв. “Божковци”. От своя страна г-жа Кръстева прие поканата и благодари за срещата!

Контейнери за разделно събиране ще поставят в Трявна

През изминалия ден служители на Община Трявна поставиха нови цветни контейнери на Еко Партнърс България АД за разделно събиране на отпа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГАБРОВО:

Одит на Дома на хумора и сатирата в Габрово: Секретен е, защо?

Gabrovo story: "Sweet European funds for the mayor's brother - OLAF is looking at a whistleblower tip (PHOTOS)"

Guarded by police officers: The mayor's brother in Gabrovo removes a fence, which he does not own (VIDEO and PHOTOS)

"You appropriate the door and the lucrative property is yours: Is that what the mayor of Gabrovo does?"

Сладки европари за брата на кметицата на Габрово: ОЛАФ гледа разобличаващ сигнал (СНИМКИ)

Заради явна грешка: Тунелът под Шипка ще продължи да кротува още дълго време

Възрастно семейство загина при пожар в Габрово

Заради неработещ светофар: Патрулка и кола се удариха в Габрово

Финансов колапс: Дряновски завод е поставен на ръба след спрян договор за модернизация на вагони

Теди Джорджо: Трябва да има образователен ценз за кандидатите за кметове и общински съветници (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com