5 дървета, които привличат нещастие - НЕ ги засаждайте в двора си

2284
5 дървета, които привличат нещастие - НЕ ги засаждайте в двора си
Снимка: iStock/Guliver

Според езотерическите учения някои дървета имат свръхестествени сили - по-специално, те са заредени с отрицателна енергия, така че не се препоръчва да ги засаждате близо до дома си.

Дърветата даряват не само красота, но и енергия. Така че, преди да ги засадите в двора си, трябва да знаете кои от тях е добре да избягвате. Според езотериците е по-добре да не засаждате бреза, смърч, трепетлика, туя, бреза. 

Дърветата, които носят лош късмет и негативна енергия

Брезата е красиво дърво, възпявано от поети и творци, но е по-добре да не го засаждате в двора. От древни времена хората са вярвали, че горските духове, които вредят на хората, живеят в брезите.

В допълнение, брезата консумира много вода от почвата, което може да доведе до суша и заболявания на други растения. Също така, това дърво може да причини безплодие и гинекологични проблеми при жените и ранна смърт на собственика на къщата. Затова трябва да засадите бреза колкото е възможно по-далеч от къщата си, за да няма тъга, скръб и постоянни кавги.

Смърчът е устойчиво на замръзване иглолистно дърво. Той обаче символизира смъртта и скръбта. В старите времена самоубийците са били погребвани точно между две смърчови дървета.

В днешно време е запазена традицията по време на погребение да се постила пътят със смърчови клони. Ето защо не трябва да се засажда близо до къщата, за да не привлича скръб и злото око.

Трепетликата е бързорастящо дърво. Тя обаче е енергиен вампир, който отнема цялата жизнена сила на хората. Трепетликата също може да причини главоболие, безсъние и раздразнителност. Освен това не обича да расте до други дървета и потиска растежа им. Затова не засаждайте трепетлика до къщата си, а ако е израснала сама, незабавно я отстранете и изкопайте корените.

Туята е вечнозелено и уханно дърво. В миналото дърветата туя са били засаждани на гробищата като символ на скръбта и смъртта. Засадено близо до прозореца, това дърво може да доведе до постоянни кавги в семейството. Туята също може да причини алергии, астма и бронхит при хората.

Върбата е влаголюбиво дърво, което се адаптира добре в почти всякакви условия. Но според вярванията символизира самота и тъга. В допълнение, върбата може да привлече комари, мухи и други насекоми, които често носят инфекции.

Също така върбата може да нанесе щети на основата на къщата и водопровод с корените си. Затова е по-добре да не я засаждате до къщата си, за да нямате проблеми в бъдеще.

Задължително торене на овошките през пролетта - ето какво трябва да знаете за него


 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Златни правила за красива градина: Кога и как да поливате тревата през пролетта

Цветята, които трябва да засадите след Великден

Торене на картофите при цъфтеж - ето как се прави

Най-доброто място за засаждане на череши - реколтата няма да има прибиране

Как и кога да събираме див лук

6 съвета за добър старт на божурите през пролетта

С какво се пръскат доматите при цъфтеж?

Невероятна реколта от домати и краставици: Тайните на подготовка на почвата

Кога зреят обикновено горските ягоди

Как да се справим със сивото гниене по ягодите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com