6 ползи от канелата за растенията

38287
6 ползи от канелата за растенията
Снимка: iStock

Канелата е често използвана  в кулинарията и народния тип медицина от множество години. Малцина сме наясно обаче, че е чудесна при грижата за градински растения, поддържайки ги здрави без използването на вреден тип химикали. Канелата действа противогъбично и осигурява различни хранителните почвени вещества. Също така, нейния силен аромат може да отблъсне вредителите. Надяваме се тези шест ползи от канелата за растенията, които ще ви представим, да ви бъдат полезни при грижата за тях!

За контролиране на вредители

Ако не искате да закупувате скъпите и токсични  пестициди за цветята ви, може да използвате вместо това канела на прах. Поради интензивната си миризма, тя може да задържа всякакви комари и вредители далеч от растенията за сметка на растенията. Вземете желаното количество смляна канела и я разпръснете около растенията или всякакви други места, където са концентрирани насекомите. Повторете на всеки 2 или 3 седмици.

Противогъбични свойства

За поддържането на здравите градински растения, е важно да имате продукт, който да влияе на предотвратяването на развитие на гъбичките по тях. За щастие, канелата би могла да предпазва вашите растения от тези микроби поради своите противогъбични и дезинфекциращи свойства. Поръсвайки малко канела на прах върху различни части на растението, показващи очевиден тип признаци на поява мухъл или гъбички би могло да помогне.

Защита на вашите  зеленчуци в градината

Канелата би могла да бъде използвана при процеса на торене. Поръсете канела на прах около основите на растенията, поне веднъж в седмицата.

4 стайни растения, които произвеждат най-много кислород

Изборът на стайни растения за пречистване на въздуха в детска стая изисква специален подход. Растенията трябва не само да абсорбират до...

Поддържане на резниците

Нанасяте канела върху стъблата на резниците преди засаждане. Друг вариант е да комбинирате канела с аспирин, за да направите фунгицидна формула, ако имате проблеми с градинарството, пречещи ви за постигането на добри резултати.

• супена лъжица смляна канела (10 грама)

• 2 чаши вода (500 милилитра)

• 2 таблетки аспирин на прах

Ако искате красива градина, засейте семената сега

Какво по-добро начало на годината, освен да дадем нов живот и на растенията? Няколко хитрини и съвети, които биха ви били от полза за с...

Смесете всички съставки добре. Оставяте ги за дванайсет часа да престоят, след което прецеждате, за да премахнете остатъците, след което ги засаждате.

Заздравяване на рани по растенията

 След прекомерно подрязване, растенията  ви могат да пострадат от порязвания или ранички, като стават податливи на гъбични инфекции и други вредни микроорганизми. За предотвратяването на проблема, можете да им дадете защитен слой от канела. Поръсвате мъничко от нея върху засегнатите участъци на растението, за ускоряване на процеса на оздравяване.

Грижа за стайни растения

Канелата би могла да бъда използвана и за поддържането на здрави стайни растения. Благодарение на хранителните си свойства, тя предотвратява изсъхването или разболяването им. За да предотвратите появата на листни въшки, може да поръсите мъничко канела на прах директно в саксията. Повторете след две или три седмици, за да поддържате ефекта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Листни въшки по розите: Направете спрей, който незабавно ще убие вредителя

Колко често наистина трябва да поливате кактус?

Кои са грешките при вкореняване на мушкато във вода, които често правим?

За какво да внимаваме при вкореняване на резници?

Люлякът ще цъфти по-пищно от всякога, ако направите това

Богата реколта от сочно и вкусно цвекло - тайните на опитните градинари

Добре ли е да се засажда липа в двора

Защо почвата на разсада побелява и вредно ли е това

Кога, къде и как е най-добре да засадите лука през пролетта

Как да прогоните охлювите от градината си - методите, които работят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com