Ако искате силен и приятен мирис, засадете ТЕЗИ цветя в градината

3997
Ако искате силен и приятен мирис, засадете ТЕЗИ цветя в градината
Снимка: iStock

Ароматните градински цветя са идеалното допълнение към всяка градина, като придават чар и контраст на зеленината. Освен красотата, те носят и приятни аромати, които могат да ви накарат да се почувствате сякаш сте в рая. В този ароматен списък са включени някои от най-ароматни цветя, които ще ви впечатлят със своя мирис и красота.

1. Карамфил

Карамфилът е едно от най-непретенциозните и ароматни градински цветя. Той придава не само красота на градината, но и приятен мирис. Карамфилът е известен с разнообразието си от цветове и може да бъде чудесно съчетан с други растения.

2. Гардения

Гарденията е изключително ароматно цвете, което трябва да присъства във всяка градина. Това вечнозелено храстче разцъфва с големи бели или жълти цветове, които излъчват невероятен аромат. Гарденията е идеална за създаване на романтична и ароматна атмосфера в градината.

Кои са най-ароматните цветя?

3. Никотиана

Никотианата е красиво цвете с буйна зеленина и прекрасни бели и розови цветове. Тя изпълва градината си със сладък аромат, който е най-силно усещан през вечерта. Растението предлага не само красота, но и възможността да се насладите на приятния му аромат.

4. Сладък есенен клематис

Ако искате да украсите градината си през есента, есеният клематис е прекрасен избор. Този голям виновен лозовиден цветен растение има изключителни бели ароматни цветове, които ще привличат вниманието на всеки. Клематисът предпочита плодородна почва, поливане и достатъчно слънчева светлина.

5. Ориенталска лилия

Ориенталската лилия е изискано и нежно цвете, което се отличава с интензивен аромат. Тя цъфти през лятото и продължава да радва със своя аромат до септември. Най-красивите ориенталски лилии са в бели, розови и жълти нюанси. Те са идеални за създаване на атмосфера на свежест и красота в градината.

Най-полезните саксийни цветя за здравето

6. Градински флокс

Многогодишните флокси са компактни храсти, обсипани с малки цветя в различни цветове като бяло, розово, алено, люляк и синьо. Флоксите цъфтят в края на лятото и излъчват деликатен сладникав аромат. През топлите слънчеви дни ароматът на флокс се усеща най-силно.

7. Градинска роза

Градинските рози са изключително популярни заради своята красота и благоухание. Те са налични в разнообразни цветове и нюанси, които варират от тъмно черешово до чисто бяло. Розите предлагат различни аромати - от флорални до плодови и мускусни нотки. Те са идеални както за градината, така и за отрязани цветя във вази.

8. Сладък грах

Сладкият грах носи не само сладък вкус, но и ярък аромат. Това цвете с малки цветове в различни нюанси, включително двуцветни, е прекрасно допълнение към градината. Грахът е лесен за отглеждане и предлага непрекъснато ухание през целия сезон.

Най-ароматните цветя, които да засадите в градината си

9. Майска момина сълза

Майската момина сълза е цвете с интензивен аромат, който идва от неговите бели или розови камбанки. Това цвете е изключително непретенциозно и се грижи само за себе си. За да се насладите на неговия аромат, просто го засадете в сенчест кътче на градината и го оставете да расте.

10. Зюмбюл

Зюмбюлите са прекрасни цветове, които предпочитат слънчеви места или частична сянка. Те се появяват рано през пролетта, когато останалите растения още се подготвят да цъфтят. Зюмбюлът изпълва въздуха с възхитителен и деликатен аромат и е идеален за създаване на атмосфера на пролетна свежест и красота.

Насладете се на прекрасните аромати на тези градински цветя и превърнете вашата градина в истински ароматен рай. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

С каква вода се поливат краставиците?

Торене на картофите с пепел - ето как се прави

Билката, която задължително трябва да се засади до доматите и краставиците

Кога задължително трябва да подсилим доматите с мая?

Как се прави размножаване на антуриум?

Най-непретенциозното цвете, което всеки трябва да има в градината си

Как се прави размножаване на дървовидна ружа?

Как е правилно да се отглежда жасмин?

Как става размножаването на индийски люляк чрез резници?

Това е най-добрият тор за ябълката през пролетта - клоните ще се счупят от плодове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com