Кои са най-ароматните цветя?

11468
Кои са най-ароматните цветя?
Снимка: iStock/Guliver

Чудно нещо е природата с всички видове растения, които е сътворила и които съжителстват в нея в пълна хармония. Цветята се отличават едно от друго както по своя външен вид, така и по своя аромат. Природата е била по-благосклонна към едни от тях, на които е дала красиви цветове, като ги е направила шарени и много красиви, но доближи ли се човек до тях, за да усети как миришат, остава разочарован.

Други изглеждат много невзрачни, малки, крехки  и с не толкова ярки цветове, но за да усетите техния аромат не е необходимо да отидете близо до тях, защото уханието им се разнася надалеч.

Има разбира се и такива „галеници“ на природата, които са надарени и с аромат и с красота и именно на тях сме посветили тази статия, за да ви разкажем кои са най-ароматните цъфтящи цветя.

Най-ароматните цветя

1. Фрезията - това прекрасно пролетно цвете произхожда от дебрите на Африка. Въпреки че е малка и много крехка, тя няма как да остане незабелязана със своите ярки и нежни цветове и да плени всеки със своето благоухание.

Как да спасим умиращите цветя у дома?

2. Теменужките - тези мънички цветя с виолетова окраска, които понякога едва се виждат в избуялата край тях трева и често са сгушени в най-сенчестите места на градината, често остават незабелязани. Това обаче не може да се каже за техния аромат, който се разнася надалеч и  опиянява всеки, който премите покрай тях.

3. Люлякът привлича от далече не само нас хората, но и много насекоми, сред които са и плечите. А цветовете му от розово и бледо лилаво до най-наситеният лилав цвят, който природата е сътворила - спират дъха на всеки, който ги помирише. Белият люляк обаче е най-красивият и най-благоуханният. Този прекрасен храст е много разпространен у нас, има го в почти всеки двор и радва всички нас през пролетта.

4. Магнолията е много крехко, но много красиво цвете с нежно бели до наситено розови цветове. През пролетта, когато всичко се раззелени и задуха слаб топъл вятър, лесно можете да усетите нейния аромат, който насища въздуха със свежест. Когато я откъснете обаче, той много бързо изчезва, а цветчетата й потъмняват.

10-те най-красиви цветя в света

5. Сред розите, също има сортове, които са много ароматни. Със своите изящни форми и разнообразие от цветове, като розово, червено, жълто, бяло, те се смятат за символ на страстта и любовта.

6. Ароматният грах е растение с много аромати, които са различни в зависимост от цвета му. От бял, до розов, наситено червен до лилав и пурпурен, той опиянява всеки, който се доближи до него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Торете чесъна така, за да е богата реколтата му

Най-добрият тор за динята е този

Най-добрите сортове тиквички са тези

Торене на къпините през април - ето как се прави

Защо опитните градинари поръсват лехите с елда

Различен вкус ли имат морковите от сорт Rainbow blend

На каква дълбочина се засаждат доматите, за да има богата реколта

6 зеленчука, които можете да засеете и да забравите до есента

Размножаването на лавровишня не е сложно - ето какво да направим!

Размножаване на орхидея от листо - с този трик става лесно!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Торете чесъна така, за да е богата реколтата му
Торете чесъна така, за да е богата реколтата му

Понякога дори такива невзискателни култури като чесън се нуждаят от торене. И ако знаете с какво точно да го торите, главите определено ще станат...