Кои са най-честите болести по цветята

3594
Кои са най-честите болести по цветята
Снимка: kontakt / Pixabay

Болестите на стайните растения могат да унищожат зеленината на дома ви. Ето защо си струва да знаете как да ги предотвратите и как да ги лекувате бързо. За тази цел ви представяме 5-те най-често срещани заболявания, които могат да засегнат цветята, дори във вашия дом. Проверете как да им противодействате.

Петна по листата

По листата на растението започват да се появяват кръгли кафяви петна, които могат да се слеят в едно голямо петно. Всичко това води до загиване на растението. Причината може да е, че растението е в неблагоприятни условия. Най-добрият начин за борба с болестта е премахването на болните листа и използването на подходящи препарати за укрепване на растенията.

Какво трябва да гледаме при избора на растения

1.            Планирайте, преди да купите Добре, преди да се отправите към мага...

Фитофтороза

Тук се разболяват стъблата на растението, които започват да потъмняват, стават кафяви и бавно умират. В резултат на това растежът на растението се инхибира, то губи красивата си зеленина и умира. В този случай поливането трябва да бъде ограничено и болните части на растението да се отстранят.

Сива плесен

Върху растението започва да се утаява сиво покритие, което е пухкаво и прашно при силен вятър. Растенията, нападнати от сива плесен, бързо потъмняват и умират. Тази чума се благоприятства от високата влажност на въздуха и високата температура. Ако искаме да предотвратим разпространението на болестта, трябва да отстраняваме болните части от растенията, да поливаме растението само сутрин, да проветряваме помещението и да нанасяме спрей за борба с мухъла върху растенията. В борбата със сивата плесен можем да помогнем например с отвара от полски хвощ, която разреждаме във вода в съотношение 1:3.

Домашни средства за първа помощ в градината

Предлагаме ви 10 съвета, за да сте уверени, че ще получите най-доброто от реколтата си, като използвате естествени средства и дори оста...

Брашнеста мана

Върху цветовете и листата се образува бял налеп, наподобяващ брашно. С течение на времето петната започват да потъмняват. Тогава се появяват черни петна, където се развиват спорите на гъбичките. Трябва да поставим болни растения в помещение, където нямаме саксийни цветя. Тези растения се напръскват с фунгициди, съдържащи лецитин или сяра.

Кореново гниене

Растение, чиито корени започват да гният, бавно умира. Ще забележим първите симптоми по листата на растението. От друга страна, корените му, когато се извадят от саксията, се обезцветяват и имат лоша миризма. Ако искаме да спасим растението, първо трябва да ограничим поливането. Можем да използваме препарати, които ще подсилят растението. Ако не искаме кореновото гниене да засегне и нашите растения, не можем да ги препълваме, да ги поливаме със студена вода и да внимаваме да не прекаляваме с твърде много азотен тор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Ето как да засадите семена от моркови за страхотен старт

Наторяване на боровинкови храсти: Ето какво трябва да знаете

Какви са подходящите температури за засяване на домати?

Ето как да ограничите разпространението на плевели в градина

Основни съвети при засяване на моркови в домашната градина

Още имаме време: Ето как да засадим лалета през април

Защо перата на чесъна пожълтяват и как да го подхраните, за да спасите растението

Може ли да се ускори плододаването на младите овощни дървета

Тънкости в борбата с плевелите в зеленчуковата градина

Тънкости за отглеждане на черешово дърво от резник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com