Най-големите вредители през есента за растенията

7972
Най-големите вредители през есента за растенията
Снимка: Hans / Pixabay

Сякаш плевелите и странното време не са достатъчно досадни и вредни, че градинарите трябва да се сблъскат и с вредни насекоми. Ето един поглед към  често срещаните градински вредни насекоми.

Листни въшки

Тези 1/6-инчови крушовидни същества пробиват растителни тъкани, за да изсмукват сок. Засегнатите растения често образуват набръчкани листа , показват забавен растеж и могат да умрат без лечение. Освен това медената роса насърчава растежа на плесен и привлича мравки, които защитават листните въшки, защото искат медената роса.

Как да премахнете успешно листни въшки:

Използвайте силна струя вода за измиване на засегнатите растения, за да премахнете листните въшки, или отстранете и унищожете засегнатите части на растението. Органичните решения включват себе си и исполване на градинарско масло (масло на петролна или растителна основа) за пръскане, инсектициден сапун или нийм (инсектицид, произведен от едноименно тропическо дърво).

Тайното оръжие срещу листните въшки се крие в хладилника ви

Утайката от кафе обикновено се препоръчва като лек за всичко, когато става въпрос за контрол на вредители в градината като листни въшки...

Японски бръмбари

Възрастните насекоми са метални синьо-зелени и бронзови, 1/2-инчови бръмбари. Ларвите са дебели, бели личинки с кафяви глави. Бръмбарите скелетизират листата и дъвчат цветята. Те изяждат корените на трева и останалите градински растения.

Как да се отървете от възрастните японски бръмбари:

Съберете ги от растенията в буркан със сапунена вода рано сутринта, когато са по-малко активни. Можете също да напръскате с инсектициден сапун

Как да се отървете от личинки на японски бръмбар:

Домашният препарат, който гони вредителите от градината

Кой би искал градината му да е пълна с вредители?! Това са едни от най-омразните неприятели, които, щом забележим, бързаме да прогоним....

Използвайте полезни нематоди  или млечни спори (бактерия). Бъди търпеливи и двата органични варианта отнемат няколко години, за да се натрупат в почвата и да свършат работата си.

Охлюви

Охлювите са лигави мекотели с меко тяло, дълги обикновено около 1-2 см и кафяви или сиви на цвят. Те се крият на сенчести места през деня и се хранят през нощта. Те ще изядат почти всяко градинско растение, оставяйки грозни дупки в листата. Въпреки че виреят предимно във влажен климат, те са по-разпространени, ако времето е било дъждовно. Вижте как можете да предпазите охлювите и да направите така, че да не се разхождат безнаказано по вашата градина.

Как да премахнете охлювите:

Напълнете празни кутии от риба тон с бира и поставете в градината. Безгръбначните са привлечени от бирата и ще паднат и ще се удавят. Можете също да ги съберете ръчно рано или късно през деня, след което да поръсите сол върху охлювите или да ги замразите. Други опции включват поръсване на остър пясък, дървесна пепел, натрошени миди или диатомит (естествено срещаща се, мека, седиментна скала, образувана от изкопаеми останки) около стъблата на растенията, за да се обезкуражи охлювите да се извиват към растението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Ето как да засадите семена от моркови за страхотен старт

Наторяване на боровинкови храсти: Ето какво трябва да знаете

Какви са подходящите температури за засяване на домати?

Ето как да ограничите разпространението на плевели в градина

Основни съвети при засяване на моркови в домашната градина

Още имаме време: Ето как да засадим лалета през април

Защо перата на чесъна пожълтяват и как да го подхраните, за да спасите растението

Може ли да се ускори плододаването на младите овощни дървета

Тънкости в борбата с плевелите в зеленчуковата градина

Тънкости за отглеждане на черешово дърво от резник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com