Няма да видите плевели в градината цяло лято, ако направите това днес

66832
Няма да видите плевели в градината цяло лято, ако направите това днес
Снимка: iStock/ Guliver

Премахването на плевелите е едно от най-досадните занимания за всеки стопанин. Съществуват много средства за борба с тях – от естествени до химични. Но ние ще ви разкрием много евтини и щадящи природата средства за унищожаване на противните плевели в градината ви.

Да се разхождаш всяка сутрин по красивата морава е удоволствие. Но за да изглежда привлекателно зелената трева, трябва доста да се потруди човек, тъй като е нужно редовно да се изкореняват нейните основните врагове – плевелите. Дори да ги отскубвате почти всеки ден, те отново се появяват.

Но не се разстройвайте и не е нужно да си представяте целия си престой на вилата като вечна борба срещу плевелите. Ние ще ви разкажем за някои достъпни естествени средства, които могат да ви помогнат за справяне с този проблем.

Средства за борба с плевелите

1. Сода

Ако ви дразнят досадните плевели, които растат във фугите между уличните плочки и други подобни места, то содата е идеалното средство. Просто поръсете с нея тези места и омразните паразитни растения няма да растат повече там.

Полейте краставиците само 3 пъти с този разтвор и реколтата им ще е 3 пъти по-богата

2. Сол

Можете да приготвите разтвор-чудо, разреждайки 1 чаша сол в 2 чаши вряща вода. Залейте с него местата около своите насаждения и там няма да поникнат повече плевели. Също така, можете просто да поръсите със сол нежеланите растения – те дълго време след това няма да ви притесняват. Солта не само убива плевелите, но и попивайки в горните слоеве на почвата след поливане, известно време няма да позволи да израснат нови.

3. Оцет

Сипете нужното количество оцет в спрей бутилка и напръскайте плевелите, обръщайки специално внимание на корените им. Направете това много внимателно, защото попадайки върху културните растения, оцетът ще има върху тях същия ефект както при плевелите.

Спатифилумът ви вече ще расте без проблеми, ето как

4. Водка

Смесете 30 мл водка, няколко капки течен сапун и 2 чаши вода. Излейте в спрей бутилка и напръскайте плевелите, които растат на слънце. Така те ще изсъхнат и дълго време няма да израстат. На паразитни растения, които растат на сянка, това средство няма да подейства.

5. Мулч

За масова борба с плевелите помага много добре известният народен метод – мулчиране с органични или неорганични материали. Плевелите не могат да израстат, тъй като те няма да получат достатъчно слънчева светлина.

Доматите – как да ги засадим правилно за да получим добра реколта

6. Хербициден сапун

Картофи: Как от 20 корена да се съберат 40 кофи с картофи?

Възможно ли е от един корен да получите цяла кофа с картофи? Възможно е! И днес ще ви кажем как да го направите. Събрали сме в тази ста...

Споменавайки за оцет и сол поотделно, не може да не споменем и за това ефективно средство. За да направите сами средство за унищожаване на плевели, смесете равни части сол, оцет и настърган домакински сапун. Напръскайте с тази смес плевелите.

7. Царевично брашно

Такъв продукт възпрепятства поникването и развитието на растения от семена. Определен вид глутен в състава му действа като средство, блокиращо покълването. Ето защо, най-подходящо е то да се използва в средата на лятото, когато културните растения са вече израснали и за тях това средство няма да представлява опасност.

Отглеждане на разсад в бутилка – лесно, удобно и бързо

Такива средства са много евтини и лесни за използване. Ако знаете някои други ефективни методи за борба с плевелите, разкажете ни за тях в коментарите си. И не забравяйте да споделите тази полезна информация с приятелите си в социалните мрежи!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Още имаме време: Ето как да засадим лалета през април

Защо перата на чесъна пожълтяват и как да го подхраните, за да спасите растението

Може ли да се ускори плододаването на младите овощни дървета

Тънкости в борбата с плевелите в зеленчуковата градина

Тънкости за отглеждане на черешово дърво от резник

9 култури, които можете да отглеждате в малка градина

Билки и цветя за вашата майска градина: Сега е моментът да ги засадите

Какви зеленчуци да засадите в градината през МАЙ?

Ето тайната при засаждане на домати, за да имате УСПЕХ

5 техники за супер реколта от малини: ще събирате плодовете в кофи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com