От баба знам тези трикове и цветята цъфтят обилно

8585
От баба знам тези трикове и цветята цъфтят обилно
Снимка: iStock

Има няколко успешни начина да отгледате красиви цъфтящи растения в дома си и те не са никак сложни. Научила съм ги от баба ми. ДОмът ѝ беше като райска градина.

1. Използвайте богата почва

Да си отгледаме хризантема

Хризантемите са поразителни в различните си цветове и видове, но градинарите харесват повече малките корейски сортове, тъй като те се к...

Почвата, която е глинеста и богата на органични вещества, като състарен компост или добре изгнил оборски тор, осигурява на растенията постоянно много хранителни вещества. Добавете малко компост или оборски тор към почвата, когато засаждате цветето в саксията и ги добавяйте от време на време.

2. Мъртви цветя

Повечето растения растат по-добре и имат повече цветя, ако техните увяхнали и избледнели цветове се откъсват често. Винаги, когато видите изхабените цветя, ги отстранете, за да може растението да насочи енергията си към образуване на повече цветя и пъпки. Увяхналите цветя губят енергия и сок. Те също привличат насекоми и болести.

3. Торете растенията

За да имате повече цветя, подхранвайте растенията редовно през вегетационния период с течен тор. Трябва да се използва цъфтящ тор, който има повече фосфор, отколкото азот, тъй като фосфорът е елементът, който насърчава появата на повече цветни пъпки.

Какво да направите, за да имате още по-красива есенна градина 

Есента идва скоростно, времето застудява, а цветната градина у дома чака да бъде забелязана. Някои от цветята трябва да приберем вкъщи ...

4. Осигурете повече слънце

Светлината е от съществено значение за растежа на растението. Директната слънчева светлина в продължение на няколко часа на ден може да бъде предпоставка за доброто състояние на много растения, които цъфтят. Въпреки това, обичащите сянка растения са склонни да намалят броя на цветовете, когато са изложени на повече слънце.

5. Подхранвайте корените

За да имате здрави растения и обилен цъфтеж, подхранвайте корените и не забравяйте, че чрез тях растенията абсорбират хранителни вещества и вода от почвата. Когато извършвате пресаждане или когато копаете почва около растението, внимавайте да не отрежете или повредите корените, тъй като ако ги повредите, ще отнеме известно време, за да се възстанови, или то може да умре.

6. Сложете мулч

Какво символизират цветята, с които половината ни изненадва

Цветята са необходимо допълнение към всеки подарък за жена. За съжаление много мъже не се колебаят дълго време при избора на подходящ б...

Растенията, растящи в мулчирана почва, обикновено са по-енергични, по-малко податливи на вредители и болести.

7. Поливайте ги умерено

Прекомерното поливане в повечето случаи благоприятства развитието на листата, но също така може да доведе до липса на цъфтеж. По същия начин, липсата на вода може да накара растението да загуби почти всичките си цветни пъпки. Най -добрият начин е да се осъществява умерено поливане (като се избягва както преливане, така и ограничаване на количеството вода) през сезона на цъфтеж.

8. Дръжте ги леко вкоренени

Това е един ценен съвет от градинари. Ако отглеждате цъфтящи растения в контейнери, най-добре е да ги държите леко вкоренени. По този начин те ще се фокусират по -малко върху развитието на корените и ще цъфтят много по-обилно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

От кои растения кърлежите пълзят надалеч

С какво е подходящо да подсилим разсад домати?

Научете този хитър способ за вкореняване на рози във вестник!

Как се прави размножаване на дафинов лист?

Засейте копъра по този начин, ако искате да поникне по-бързо

Торете чесъна така, за да е богата реколтата му

Най-добрият тор за динята е този

Най-добрите сортове тиквички са тези

Торене на къпините през април - ето как се прави

Защо опитните градинари поръсват лехите с елда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com