Подготовка и засяване на чушки в градината

12175
Подготовка и засяване на чушки в градината
Снимка: iStock

Има някои основни култури, които често се включват в градините, и това са домати, краставици, лук, както и познатите чушки. Чушките са отлични във всякакви ястия, сурови и варени. Много са вкусни, полезни и дават поле за изява в кухнята. Те са богати на бета-каротин, витамин С, мощен антиоксидант, фолиева киселина и фибри. Имате много причини да включите чушки в зеленчуковата си градина.

Тайни за отглеждане на добра реколта от чушки

Какво е необходимо за отглеждане на чушки, за да започнете?

Отглеждане на чушки в градината не е трудно, но температурата е важен фактор. Въпреки че са сравнително лесни за отглеждане, грижите за растенията пипер в тези ранни етапи са от решаващо значение.

Винаги започвайте разсада на пипера на закрито. Семената се нуждаят от топлината на вашия дом, за да покълнат. Напълнете тава със семена с изходна почва за семена или добре дренираща почва за саксии, като поставите едно до три семена във всеки контейнер.

Поставете тавата на топло място, като се уверите, че поддръжате температура между 21-32 градуса. Колкото по-топло, толкова по-добре за разсада. Ако ви е от полза, можете да покриете тавата с найлоново фолио. Водни капчици ще се образуват от долната страна на пластмасата.

Видове чушки и как да ги разпознаете

След няколко седмици ще започнете да виждате признаци на изникване на растения. Когато вашите малки растения станат няколко см високи, внимателно ги засадете отделно в малки саксии. Когато времето започне да се затопля, можете да свикнете малките растения на открито, като втвърдите разсада – изнесете го през деня за известно време. Това, заедно с малко тор от време на време, ще ги подсили в подготовката за градината.

Засяване на чушки в градината

Преди да засадите чушките в градината, трябва да сте сигурни, че опасността от замръзване е изчезнала. Нощните температури трябва да се покачат до 10 градуса или по-високи, преди да ги трансплантирате в градината.

Сланата може да убие растенията или да попречи на растежа. Когато ги засявате, спазете 45-60 см разстояние между всяко растение. Ако сте привърженик на съвместното засяване, може да засеете домати близо до чушките, за да си помагат в растежа.

Почвата трябва да е добре дренирана и поправена, преди да ги поставите в земята. Здравите растения с пипер трябва да произвеждат чушки през цялото лято.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Условия за доматените растения, за да дадат отлична реколта

Добра грижа за краставиците след засаждане

Засадете доматите преди тази дата, за да е богата реколтата им

Засаждане на краставици 2024 - кои са най-добрите дати

Най-подходящото време за засаждане на краставици в градината

Защо е задължително пръскането на лозята през май?

Как се прави пикиране на домати в кофички?

Това е най-доброто място за засаждане на рози в градината

Отлично решение: Репички в домашната градина

Реанимиране на гнила орхидея, след което тя отново ще цъфти красиво

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com