Прогонете летните натрапници в градината с тези трикове

1843
Прогонете летните натрапници в градината с тези трикове
Снимка: iStock/Guliver

Избягвайте токсичните пестициди и се отървете от неприятните насекоми, които могат да нарушат спокойствието в дома и градината ви. Следвайте тези ефективни, натурални методи, които ще ви помогнат да се предпазите от хлебарки, плодови мушици, комари, мухи, мравки, пчели дърводелци, оси, паяци и миризливки.

1. Хлебарките

Хлебарките търсят за вода и храна. За да ги отблъснете, направете проста капанче, използвайки пластмасова бутилка, вода и малко снайпер. Поставете капанчето близо до местата, където сте забелязали хлебарки. Това ще ги привлече, но няма да ги пусне да се върнат.

Комарите и мухите няма да доближат дома ви, ако сложите това на перваза на прозореца

2. Плодови мушици

Натурален ябълков оцет е чудесен начин да се справите с плодовите мушици. Изсипете малко оцет в буркан, покрийте с фуния и оставете го на място, където мушиците са активни. Те ще бъдат привлечени от аромата и ще бъдат уловени в буркана.

3. Комари

Използвайте репелент с етерични масла от цитронела и лимонена трева. Смесете ги с кокосово масло и нанесете върху кожата си. Тези масла имат отблъскващ ефект и са безопасни за употреба.

4. Мухи

Лавандулово етерично масло е ефективно средство за отблъскване на мухите. Изсипете няколко капки от маслото в буркан и поставете го на масата. Мухите ще се държат на разстояние.

Домашни рецепти, с които ще отблъснете насекомите

5. Мравки

Смесете изопропилов спирт, веро и вода и изсипете течността в пулверизатор. Нанесете на местата, където сте забелязали мравки. Изопропиловият спирт има неприятен аромат, който отблъсква насекомите.

6. Пчели дърводелци

Пчелите дърводелци са важни опрашители, затова ги преместете без да ги убивате, ако гнездото е във вашия дом. Използвайте спрей от кори на цитрусови плодове, които не могат да понасят. Това ще ги отблъсне от засегнатата зона.

7. Оси

Използвайте разтвор от веро и вода, нанесете го върху засегнатите участъци. Този метод може да помогне за моменталното отстраняване на насекомите. Поставянето на изкуствени гнезда около къщата може да предотврати тяхното появяване.

Кой цвят привлича най-много кърлежи, оси и комари?

8. Паяци

Използвайте смес от вода, ябълков оцет и етерично масло от чаено дърво. Напръскайте ъглите и гардеробите, където паяците често се появяват. Ароматът на маслото ще ги държи на разстояние.

9. Дървеници

Използвайте етерично масло от чаено дърво, за да отблъскнете дървениците. Направете разтвор с вода и масло и го нанесете върху матрака. При пътувания носете със себе си етерично масло от евкалипт, за да предпазите матрака в хотелската стая.

10. Миризливки

Смесете чесън на прах с вода и направете спрей. Полейте растенията и зоните около прозорците с този спрей. Миризливките ще се отдалечат, а ароматът на чесъна ще ги държи на разстояние.

Сега знаете как да се предпазите от нежеланите насекоми, без да се налага да използвате токсични химикали. Следвайте тези натурални методи и се наслаждавайте на по-спокойни дни както в дома, така и в градината си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Как да се преборим с болести и плевели, без да ползваме химикали

Кои са златните правила при засаждане на моркови

Време е да подрежете смокините: Ето как

Какво е особеното при засаждане на мексиканска краставица

Как да засадим тиквички от разсад?

За какво да внимаваме при пръскане на ягоди и малини

Подходящо време за засаждане на краставици в домашната градина

Как да се грижим за Орхидея Дендробиум – ето особеностите

Може ли да се сади в градината през Страстната седмица?

Защо опитните градинари поръсват градината със захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com