Видове орхидеи, които се гледат много ЛЕСНО

20892
Видове орхидеи, които се гледат много ЛЕСНО
Снимка: iStock

Орхидеите са едни от най-предпочитаните цветя, а например Фаленопсис са и бюджетен вариант, който със сигурност ще придаде допълнителен уют към дома или градината ви. Те цъфтят в продължение на четири месеца и се откриват в най-различни цветови варианти - синьо, бяло, розово, жълто, оранжево и т.н.

Орхидеите обаче не са известни с лесното си отглеждане и ако искате да ги поддържате здрави и красиви, трябва да полагате съответните усилия. Конкретно вида Фаленопсис трябва да се посади на ниско и слънчево място, като поливането трябва да е веднъж в седмицата. Препоръчително е и подхранването с подходящи торове, за да имате още по-красиви цветове. Подходящ климат е между 10 и 24 градуса.

Спазвайте тези 9 правила и орхидеята ви ще цъфти целогодишно

Какво трябва да знаем при отглеждането на други видове орхидеи?

Всеки вид има своите специфики и изисквания при отглеждането, така че е добре предварително да се запознаете с тях и да подберете подходящия за вас и способностите си. 

Дендробиумите също се откриват в различни цветове и цветчетата им придобиват формата на букет с дълги съцветия. Те са много красиви и задържат цветовете си с месеци. Отглеждат се на много слънчеви места, торът е задължителен, а температурите - умерени - между 10 и 21 градуса. Можем да открием много техни разновидности, като при тях плюс е, че запазват зеленината си целогодишно.

Когато купувате ОРХИДЕЯ, винаги обръщайте внимание на ето ТОВА

Онцидиумите се познати и като орхидея “танцуваща дама”. Имат малки цветове, вариращи в най-различни нюанси. На едно съцветие има около 50 цветчета. Подобно на фаленопсиса, онцидиумът предпочита температури между 10 и 24 градуса, слънчеви места и се наторява през пролетта и лятото. Имайте предвид, че те са и доста по-ароматен вид.

Цимбидиумът е още една сравнително лесна за отглеждане орхидея, която е дългогодишен вид и се поддържа лесно. Биват предпочитани най-вече като стайни цветя. Подберете място с директна слънчева светлина, поливайте веднъж в седмицата и строго следете за наличието на достатъчно влага. Наторявайте през пролетния и летния сезон. Температурите варират между 10 и 21 градуса, но могат да издържат и на по-ниски от 10 градуса температури за известно време, което ги прави устойчиви и през зимата.

Орхидеята Пантофка е смятана за една от най-специалните видове орхидеи. Тропически вид с големи цветове и интересни цветчета, които определено с разнообразните си цветове и пъстри листенца ще допринесат за по-свежия вид на вашия дом или градина. Техните цветчета дори могат да растат по стъблото на орхидеята, така че да се радвате по-дълго на красотата им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

5 техники за супер реколта от малини: ще събирате плодовете в кофи

Кога и как да засадите ЛУК в домашната градина?

Как да подхранваме разсада от домати, пипер и патладжан: Не само с азот, фосфор и калий

Сортовете хортензия, които могат да растат на сянка

Поливане на доматите - кога и как се прави

Може ли да се торят малините с пепел?

Торенето на гроздето с тази съставка е огромна грешка

Грешки, които карат орхидеята да пожълтее и да загине

Колко дни след цъфтеж узряват доматите

Какво предизвиква черно гниене по доматите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com