"Дядовата ръкавичка" ще приютява бездомни животни от различни видове

2818
"Дядовата ръкавичка" ще приютява бездомни животни от различни видове
Снимка: Gettyimages.com

Спасителен център ще приютява бездомни животни от различни видове. Това каза за Радио „Фокус“ – Бургас Меглена Иванова от фондация „Приятели на животните“. Тя обясни, че в него няма да има ограничение за вида на бездомното животно - ще бъдат приютявани както кучета и котки, така и гризачи и птици и др. Центърът ще носи името „Дядовата ръкавичка“ именно заради това ,че в него ще приемат различни видове животни.

„Успешно намерихме парцел, който да отговаря на критериите на един Спасителен център и постигнахме консенсус със собственика да разсрочи изплащането му, за да успеем в няколко вноски да изплатим цялата сума, която възлиза на 45 хиляди лева. В момента са изплатени 38 хиляди лева, като остават 12 хиляди лева, които трябва да се изплатят до месец май тази година“, каза Иванова. Тя поясни, че обектът ще бъде пригоден към законовите изисквания, за да могат да бъдат изградени помещенията за животните, които ще бъдат индивидуални за всеки вид и нужди.

Борисов изпрати правителствения хеликоптер в Бургас, за да спаси дете

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил правителствения хеликоптер да излети от София за Бургас, за да транспортира 5-годишно момченце до ...

„Парцелът е с улеснен достъп за посетители, намира се в село, близо до Бургас и нашите амбиции са центърът да не бъде поредният приют за бездомни животни, а да бъде по западен стандарт, със стаи за животните, а не с клетки, да има достъп за посетители, които искат да помагат или разхождат животните. Вижданията ни са центърът да бъде едно място, което да наподобява домашната или естествената им среда, в която животните да бъдат лекувани своевременно и да останат обгрижвани там осиновяването им“, подчерта Меглена Иванова.

Тя допълни, че в своята практиката специалистите от фондацията са попадали на тежки случаи, които често завършват с фатален край поради липса на приемни домове. „С този център ще бъдат облекчени и финансовите ни разходи, защото ще има амбулатория и карантина. На този етап разчитаме само на ветеринарни клиники и кабинети, а това затруднява гъвкавостта на фондацията“, каза още Меглена Иванова. Тя каза още, че нуждата от изграждането на новия Спасителен център „Дядовата ръкавичка“ нараства предвид суровите зимни условия, на които са подложени бездомните животни.

„Твърде често постъпват сигнали за бедстващи животни и повечето от тях са с фатален край поради усложнените метеорологични условия наскоро. Но отварянето на вратите на Спасителния център за бездомни животни зависи изцяло от средствата, защото тяхната липса ограничава нашите действия“, каза Меглена Иванова. По думите ѝ осигуряването на средства се осъществява изцяло с помощта на дарители и чрез различни кампании, които фондацията организира, включително и благотворителни. Тя уточни, че първата и най-важна стъпка е да бъде доизплатен парцелът, на който ще бъде издигнат центърът, за да може проектът да бъде изпълнен докрай. „Надяваме се до другата зима да имаме начални стъпки за осигуряването на помещенията, но като неправителствена организация нямаме осигурен бюджет от общините и разчитаме изцяло на своите усилия и тези на доброволците, а те даряват редовно средства и осигуряват ваксини. За съжаление има малко на брой редовни дарители“, допълни Меглена Иванова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини