Жена сама отглежда 4 деца, работи и учи

81721
Жена сама отглежда 4 деца, работи и учи

Милка Ванкова, самотна майка от Казанлък отглежда съвсем сама четирите си деца, докато работи, а междувременно успяла и да завърши висше образование.

Съпругът й е починал преди 2 години, но още преди пет сама поема грижите за 17-годишната Йоана, 16-годишния Ивайло, 13-годишния Калоян и най-малката си дъщеря – Теодора, разказва БТВ.

Безработен откри пълно портмоне с пари и го върна

Безработен човек от село Златна нива намери изгубено портмоне с пари и го върна, без да вземе и стотинка. В навечерието на Коледа Здрав...

„Преди ми помагаше майка ми, но от една година се справяме сами. Благодарение на помощта на майка ми успях да завърша специалност „Публична администрация” в Бургаския свободен университет, учих задочно”, разказа Милка.

От една година тя работи в Общината. „Оправяме се предимно с моята заплата – което е чисто около 320 лв. Децата получават персонални пенсии”, обясни майката.

Най-голямата дъщеря Йоана съчетава ученето в Математическата гимназия с работа, за да помага на семейния бюджет. „Аз съм най-големият помощник на мама. Работя, за да помагам, реших че съм достатъчно голяма да поема отговорността да работя и да уча”, разказа единайсетокласничката.

Семейството живее в апартамент под наем, децата спят в една малка стая и делят едно-единствено бюро, за да подготвят домашните си. „Редуват се – едните са първа смяна, другите – втора”, обяснява майката Милка.

Бащи зарадваха с подаръци за Коледа самотна майка с две деца

Преди година и половина Йорданка Митева и двете й деца избягват в родопското село Забърдо, за да се отърват от системните побоища и тор...

За празниците семейството си пожелава здраве и сили да продължат да се борят, а на останалите хора – да се усмихват повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини