X
 
 

Купете кошница за Бъдни вечер - изработена от сърце!

2332 1
Купете кошница за Бъдни вечер - изработена от сърце!
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Хора с различни двигателни проблеми намират свой втори дом в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания към Сдружение "Социален център Бургас".

Там има работилница, където се изработват сувенири. Запазена марка на центъра е работата със стари вестници.

Actualno.com се свърза с Марионела Стоянова управител на Център за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания: “

Потребителите на социалната услуга са на възраст над 18 години, повечето от тях са със затруднено придвижване вследствие на детска целебрална парализа. Те пребивават почасово в центъра, като през това време ползват специалистите от които имат потребност. Обикновено тава са консултации с психолог, логопед, почти всички участват в занятията на трудотерапевта, защото се оказва, че дейностите в тези ателиета са много подходящи за развиване на въображението. Сега се правят коледни картички, украси, сувенири за предстоящите празници. За центъра е характерна работата със стари вестници от които се изработват панерчета. Те са пълни с всичко необходимо за масата на Бъдни вечер, като орехи, чесън, сушени плодове, ябълка и късметчета. Всеки, който желае може да отнесе в дома си панерче. Каним хората да дойдат, да се запознаят с нашите потребители и да видят техните произведения“.

За първи път тази година там ще се проведат Дни на отворени врати на 11 и 12 декември от 10 до 17.30 часа.

„Заповядайте да споделим очакването за Рождество, да изберете подарък за себе си или свой приятел, изработен при нас, да изпием заедно чаша ароматен чай или кафе!“ добавя управителят на центъра.

Събраните от продажбите средства се използват за организиране на събития от различен характер, тържества, закупуване на консумативи и други. Посетителите на социалното заведение не получават пари за трудовата си дейност. Там идват 28 души с които има сключени договори за посещение, а в изработването на сувенирите са участвали 15 от тях. Предстоящото събитие е под наслов „Да поканим Коледа в сърцата“. Всеки, който иска да сподели празниците, може да посети Център за социална рехабилитация, който се намира на улица „Апостол Карамитев“ №12 в Бургас.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
    А , през това време онези от Нзок ще ходят на поредният им абитуренски бал. Ще плюскат и ястия дето и Народа не ги е чувал , ще пият вина на по 8000 години и ще се веселят.