"Мистерията на българските гласове" открива Киномания 2012

21784
"Мистерията на българските гласове" открива Киномания 2012

Световноизвестният хор "Мистерията на българските гласове" и филмът "Балканска мелодия" ще открият тазгодишното издание на Киномания. Това съобщиха организаторите от НДК, продуцент на филмовия фестивал, предаде БГНЕС.

На 8 ноември в зала 1 на НДК ще бъде голямото завръщане на сцената на "Мистерията на българските гласове" с концерт с автентична българска музика, определяна от световните медии като "Най-прекрасната музика на планетата" ("Сейнт Луис Поуст").

Веднага след концерта, ще бъде представена и музикалната лента, разказваща за откривателя на "Мистерията" Марсел Селие и съпругата му Катрин, които чрез собствената си любовна история откриват споделената си страст към музиката на България и Румъния. Освен че издадените от него записи на "Мистерията" печелят Грами, Селие дава на света и Георге Замфир, свирил филмовата музика на композитори като Мориконе с прочутата си пан флейта. Филмът има Номинация за най-добър документален филм на Швейцарските филмови награди от 2012 и е копродукция между Швейцария, България и Германия. Наши копродуценти са Агитпроп и БНТ.

Билетите за прожекцията и концерта вече са в продажба и могат да бъдат закупени от Билетния център на НДК на цени от 10 и 15 лева.

Киномания 2012 ще премине под мотото "В сегашно време" и ще се случи в София от 8 до 22 ноември. Над 50 филма в различни категории са подготвили организаторите. Сред тях са Фестивал на Фестивалите, Детски филми, Класически удоволствия, Екранизации и Кулинарно кино. Специален фокус в програмата е Фестивалът на френското кино.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини