X
 
 

Млад кардиолог от "МБАЛ Пазарджик" спаси пет пациента за едно денонощие

17526 3
Млад кардиолог от "МБАЛ Пазарджик" спаси пет пациента за едно денонощие
Снимка: МБАЛ Пазарджик АД
Младият инвазивен кардиолог д-р Владимир Иванов извърши за около 24 часа по спешност коронарна интервенция на общо 5 пациента с остър миокарден инфаркт. Коронарната ангиопластика или балонната дилатация с поставянето на стент (съдова протеза) е съвременен метод за лечение на сърдечно-съдови заболявания по минимално инвазивен път, съобщиха от "МБАЛ Пазарджик" АД.

При спешни ситуации като остър миокарден инфаркт или нестабилна ангина пекторис е важна всяка минута, за да се предотврати голяма некроза и загуба на сърдечна тъкан, като значително се намалява риска от усложнения и от летален изход.

Какви правила да спазваме, ако искаме да имаме по-здраво сърце?

Д-р Ралица Чавдарова е кардиолог. Тя е от онези хора, които не остават незабелязани. Присъствието й обаче не е натрапчиво. Излъчва увер...

Д-р Владимир Иванов е на 38 години и ръководи катетаризационната лаборатория към “МБАЛ Пазарджик”.

Д-р Иванов завършва медицинското си образование в град Есен, Германия през 2007 година, защитава специалност по вътрешни болести и кардиология през 2014 също в Германия, а през 2017 защитава докторска дисертация към университета в град Бохум, Германия. След 15 години, през 2018 г. д-р Владимир Иванов се връща в България и по покана на изпълнителния директор д-р Васил Вълчев от тогава работи в областната болница в Пазарджик. Тук условията и модерната апаратурата му дават възможност да спасява човешки животи и да се чувства удовлетворен от избора си.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 3 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
    Eвтин PR на болницата в които явно се вършат доста далавери! Евтин PR и за това колко перспективно е да си млад лекар в България! Абсолютна лъжа и измама!
  • Анонимен 2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
    тръгва по нашия път отначало 10 операции после по пет на 59 години и след 59 г като началник по 1 на 7 години - кой знае какво направил - някой да бръкне в пациентите дали и той не е сложил стенд при скор под 144 Грейс скор скалата
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
    Поздравления за д-р Иванов!