X
 
 

Момичета от Асеновград подаряват време на деца с увреждания

5941 0
Момичета от Асеновград подаряват време на деца с увреждания
Снимка: Facebook/ЦНСТ Асеновград
Момичета от Асеновград с благотворителна инициатива в помощ на децата и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в града. Младите асеновградчанки са решили да подарят време и отношение на обитателите на институцията. "Още от гимназията с приятелки и съученици събирахме дрехи, които да даряваме не домове. Тогава ни направи впечатление, че децата и младежите, които живеят в такива места, по-скоро имат нужда от внимание. Някой да прави нещо заедно с тях. Така се роди идеята да посветим няколко часа на момчетата и момичетата, живеещи в този Център", обясни Анна Манолова, която е част от организацията на благородната кауза.

Инициаторите са решили да закупят хранителни продукти и на място да сготвят нещо вкусно заедно с обитателите на ЦНСТ в Асеновград. Освен това, са планирали да им подарят фитнес-топки и са засадят някакъв вид растения пак заедно с подрастващите в институцията. Основната им цел обаче е да предизвикат усмивки у живеещите там, категорична е Анна. Момичетата все още събират пари, с които да закупят хранителните продукти и фитнес-топките и казват, че до момента няколко души са се отзовали.

„Шедьовърът отвъд диагнозата“ - изложба „без думи“ на деца от ЦНСТ Асеновград

Първата асеновградска изложба „без думи“ с художествени творения вече е факт. Тя бе създадена от деца и младежи с умствена ...

Желаещите да се включат в благотворителната кауза, могат да го направят, като занесат готов закупен хранителен продукт, дрехи или пък играчки, като се внимава по тях да няма дребни или остри страни, които биха могли да бъдат погълнати или децата се наранят. Инициативата е с име "Отворени врати в ЦНСТ-Асеновград" и ще се състои на 15.09.19 г. (неделя) от 09:00 ч. Вече има и създадено събитие в социалната мрежа. А всеки, който желае да се включи в кампанията, може да се свърже с инициаторите чрез фейсбук профила на Anna Manolovaa. В ЦНСТ в Асеновград са настанени общо 13 деца на различна възраст.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители