Откриха реставрираната антична крепост "Цари Мали град" край Белчин

75021

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева откри реставрираната антична крепост „Цари Мали град“, село Белчин, община Самоков. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие.

Проект „Реставрация, консервация, социализация и експониране на късноантична крепост с църковен ансамбъл и оброк Цари Мали град” е успешно завършен по приоритетна ос "Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции" по ОП „Регионално развитие“. За реализацията му е осигурено финансиране за над 5 млн. лв. Инвестицията е значителна за региона и като пряк резултат води до разкриването на 63 нови работни места, заяви министър Терзиева.

3D възстановка на Царския дворец във Велики Преслав

Филмът „Х век. Югът на Царския дворец във Велики Преслав" бе представен официално на 19 юли в Археологическия музей на втората ...

Тя призова местния бизнес да бъде активен и максимално да се възползва от новите възможности, които предлага този конкурентоспособен туристически център.

На откриването присъстваха още министърът на културата Петър Стоянович, кметовете на Самоков и Белчин, други гости и участници от проекта по реставрирането.

Към момента за близо 16 млн. лева са изпълнените или в процес на реализация проекти, финансирани по ОП „Регионално развитие“ на територията на община Самоков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини