Откриват Международния панаир на народните занаяти в Габрово

7792
Откриват Международния панаир на народните занаяти в Габрово

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще открие на 6 септември Десетото юбилейно издание на Международния панаир на народните занаяти в Габрово, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание, предаде БГНЕС.

Форумът е организиран от Министерството на културата, Община Габрово и Архитектурно-етнографски комплекс "Етър". Официалното откриване на Международния панаир на народните занаяти, който тази година е под почетния патронаж на председателя на Народното събрание, ще бъде в 11.30 часа в Архитектурно-етнографски комплекс "Етър".

На него повече от 80 майстори от страната и чужбина ще представят творбите си, изработени с традиционни инструменти или свързани с обработката на суровини и материали, характерни за съответния занаят. Ще бъдат направени демонстрации на плетене с царевична шума и с гайтан, плетене на кошове, боядисване на вълнена прежда с естествени багрила и печене на сливи. Очаква се тази година Международния панаир на народните занаяти да бъде посетен от повече от 13 000 души.

Редактор: Сияна Любомирова

Порой в Габрово, преля дере

Поройни дъждове в Габрово доведоха до усложняване на обстановката в града. Преля дере на бул. "3 март", като за момента няма данни за п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини