С тениски на бала абитуриентите от Мадан дадоха 2000 лв. на болен младеж

15261
С тениски на бала абитуриентите от Мадан дадоха 2000 лв. на болен младеж
Снимка: Анита Чолакова/Actualno.com

С тениски вместо със скъпи тоалети отиват на бал днес абитуриентите от СУ „Отец Паисий“ в Мадан.

"Всички заедно решихме, че това е най-добрият начин да отпразнуваме нашето завършване. Все пак това е етап, в който ние се смятаме за зрели хора вече. С това искаме да покажем както на себе си, така и на своите родители, че сме разумни хора и знаем какви са ценностите ни", споделя Селвие Садъкова.

Каузата #steniskanabala 2018 обедини 2382 абитуриенти от 47 училища в цялата страна

Кампанията с дарителските тениски в полза образованието на абитуриенти сираци от Випуск 2018 се разраства и петият сезон е на път да ре...

"Просто решихме, че няма смисъл да даваме сума ти пари за рокли и костюми, които ще бъдат облечени за час-два. Може би решихме така заради чувството, че има хора около нас, които имат крещяща нужда от средства, за да могат да живеят. И може би ще бъде учудващо за вас, но нямаше нито един човек, който да е против. Ние сме 38 човека от двете паралелки и повярвайте ми, с много различни характери. И нито един не стана да каже: "Аз искам рокля или аз искам костюм, не искам да давам пари за тази кауза". Просто сме се събрали хора с големи сърца и смятаме, че тези пари може да отидат на място и при човек, където ще е много по-голяма ползата от тях", допълва я Весиха Карасулиева.

„Познавам този клас от 8 години. Класна съм им от 5-ти клас досега. Преподавам им английски език. Характерното за паралелката е, че са с интензивно изучаване на чужд език. Нещото, което обединява този клас, освен толкова много красота на едно място, е и големите сърца, които имат, моралните ценности, залегнали в тях от възпитанието им. Гордея се с тях. Това са едни прекрасни млади хора, на които желая в бъдеще да имат възможността и късмета да осъществят всички свои мечти, защото те наистина го заслужават“, казва класната им ръководителка Бистра Чолакова.

Сега класната стая, в която години наред е учила и наставлявала 28-те абитуриенти, вече е пуста. Сълзи напират в очите й докато разказва за прекрасните младежи, с които предстои да се раздели. Надява се да не е завинаги.

„Тази година подехме една инициатива да не слагаме лъскави тоалети, а да подпомогнем младежи в неравностойно положение. Решихме, че бихме изглеждали чудесно и в тениски. Учителите - аз и другият колега класен, също ще бъдем в тениски“, казва още класната им.

40 стипендии получават студенти от инициативата #steniskanabala (ВИДЕО)

40 стипендии получават студенти от благотворителната инициатива #steniskanabala, сезон 2017 г. Зрелостниците вече завършиха своето сре...

Тениските ще са в бял и черен цвят. Нарочно са поръчани така. "Те ще са символ максимата, че след всяко зло идва и добро, като белите ще преобладават по брой с пожелание по-голямата част от живота на всички ни да е хубава", казва класната им.

Учителката сподели, че в началото смятали да дарят събраните пари за деца в домове за сираци. Замислили се обаче, че в техния край също има деца, нуждаещи се от финансова помощ. А много рядко се случва някоя фондация да чуе техните гласове. Затова решили да дарят парите, колкото се съберат, на едно момче от Мадан, което се нуждае от лечение и терапия в момента.

Момчето е било оперирано извън страната, но за съжаление заболяването му отново се възобновило и в момента се налага сериозно лечение. Парите - около 2000 лева, вече са събрани и дарени на болния младеж.

„Тоалетите и суетата не са нещо, което ще ни помогне да оцелеем в този свят, а именно добродетелта, която носим, и човечността, която нашите родители са изградили в нас. Те ще ни помогнат по пътя ни напред", убедена е Селвие.

Каузата #steniskanabala събра повече от 85 000 лв.

Благотворителната инициатива #steniskanabala, организирана за трета поредна година от компанията "Мото-Пфо" (официален вносител на Ford...

Тя казва, че всеки от съучениците ѝ поема различна посока. Някои искат да останат в България, главно в София. Други избрали да учат в чужбина, но ще искат да се върнат в любимия им град след като завършат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Вижте как ще можем да намираме домашните си любимци (ВИДЕО)

Незабравим бал за абитуриенти в неравностойно положение: „Фестивал на красотата“ отново помага

Отличници в медицината: Наградата "Златен Хипократ" отива при двама млади лекари

Първият сърдечно трансплантиран пациент за тази година се прибра вкъщи

България отново на върха: Как наши момичета направиха пробив в областта на изкуствения интелект?

Гордост: Публикация на наши учени бе включена в престижна конференция за изкуствен интелект

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...