Станка се завръща!

13020
Станка се завръща!

Петкратната световна шампионка по борба Станка Златева ще поднови състезателната си кариера. Решението си златното момиче е взело след разговор с шефа на федерацията по борба Валентин Йорданов, по време на която е било обсъдено бъдещето на състезателката, предаде КРОСС.

Златева ще продължи предварително планираната дълга почивка, след която ще поднови състезателната си кариера и евентуално ще се подготвя за Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2014 година, стана ясно след края на срещата.

Серафим Бързаков и Армен Назарян са новите треньори на борците

Управителният съвет на Българската федерация по борба взе решение за назначаване на нови треньорски щабове на националните отбори, съоб...

Вчера Йорданов заяви, че вярва, че Станка Златева ще намери сили да се завърне на тепиха. Той също така бе категоричен, че новите треньори на националните отбори ще получат пълна свобода в работата си.

Междувременно зам.-министърът на спорта Лазар Каменов се срещна с новите треньори на националните отбори по борба в комплекс "Диана".

На разговорите присъстваха и представителите на катедрата по борба към НСА, както и представителите на научно-приложната лаборатория по борба.

На срещата бе обсъдена бъдещата работа на специалистите в този спорт, както и взаимодействието на работата между отделните звена.

Срещата бе инициирана от самия зам.-министър. Той разкри, че държавата смята да наложи 4-годишна програма за финансиране, което да се формира на базата на класирането от олимпийските игри, а не както досега всяка година от резултатите на световни и европейски първенства. Така младите състезатели, чиято кариера започва при мъжете, също ще бъдат обезпечени, а след година-две вече ще са потенциални медалисти.

Освен това треньорите на мъжките отбори ще трябва да следят подготовката на кадетите и юношите.

"Така на световни и европейски първенства няма да пращаме едни и същи състезатели, които са сигурни призьори и ще ни донесат точки за финансирането", поясни Валентин Савов, генерален секретар на БФ Борба. "Но вече ще имаме възможност да залагаме и на млади, перспективни борци, които ще се обиграят и след две години ще имат призови класирания", каза още той.

В бъдещата работа на националните треньори ще има и тясно сътрудничество с комисиите по свободна, класическа борба и жени към федерацията. Преди всеки лагер ще се прави подробен разбор за предишния и ще се прави стриктен план за следващия.

На сбирката в комплекс "Диана" присъстваха близо 20 специалисти.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини