Трета двойка близнаци и общо 9 деца - щастието на семейство от Бистрица (СНИМКА)

19966
Трета двойка близнаци и общо 9 деца - щастието на семейство от Бистрица (СНИМКА)
Снимка: Личен архив

С трета двойка близнаци се сдоби семейство от дупнишкото село Бистрица. Отпреди 48 часа мъничетата са си вече у дома – при мама и тате, при братчетата и сестричките, съобщи кметът Кирил Огненски. Той пожелава много здраве, щастие и сбъднати мечти за малките принцове.

Костадин Ламбол и Цветелина Скоклева отглеждат девет деца. Преди близо месец на бял свят се появяват две момчета. Преди това 7 деца им се родили в рамките на три години и половина.

"Те имат предишни бракове с по едно детенце от тях. Когато заживяват заедно, им се ражда момченце. След това се сдобиват с три двойки близнаци - момче и момиче, момче и момче, момче и момче", пояснява кметът Кирил Огненски.

По думите му те категорично отказвали всякаква публична изява, но в крайна сметка ги Огненски ги убедил, че е добре да съобщи радостната вест и да отправи апел за подкрепа. Родителите се притеснявали да не ги помислят за роми.

"Това на снимката са техните деца, без бебетата и най-голямото момче. Хубаво семейство са, заслужават нашата подкрепа. Идеята ми беше по този начин да провокирам и други млади семейства, че има начин да се гледат деца. Сега младите най-често се оправдават: "Не можем да си позволим още едно дете, не можем да го изхранваме". Но ето нагледен пример, че може", категоричен е кметът на Бистрица.

"Позволявам си да се обърна към всички Вас с един апел. Всеки един от вас познава много добре Костадин Ламбов и Цветелина Скоклева, които през миналия месец се сдобиха с трета двойка близнаци. Такъв случай в България не е регистриран поне последните 80 години, което пък е още една причина за гордост на нашето село Бистрица. И макар никога Костадин и Цвети да не са търсели помощ и подкрепа, и да се справят сами в тези трудни времена, мисля, че наш дълг като техни съседи, приятели, познати е да им подадем ръка", казва кметът.

Той допълва, че всички са наясно какво е икономическото състояние в страната, инфлацията и повишаването на цените, които затрудняват почти всяко семейство.

"А какво остава за родители на 9 деца. Но когато обичаш деца, когато си готов да жертваш всяка свободна минутка за щастието на тези невинни същества и то без да искаш помощ - то такива хора заслужават адмирации. Затова вярвам, че добротата у хората все още я има, макар да е трудно на всеки", сигурен е Огненски.

Той вярва, можем да подадем ръка на такива хора, защото общество без милосърдие е обречено.

"В село Бистрица, в Дупница, в България - винаги е имало и ще има хора, които са готови да подадат тази ръка. Нали не мислите, че им е лесно?! Нали не вярвате, че и по 24 часа да работят - ще успеят да задоволят нуждите на малчуганите?! Нали знаете, че никога няма да потърсят подкрепа и сега?! Затова аз си позволявам да я потърся от всички ни! Нека всеки от нас помогне според възможностите си на Костадин и Цвети да отгледат своите дечица в спокойна среда, без лишения и проблеми. Нека бъдем хора и дадем шанс на тези деца да отраснат с усмивка на лицето, да бъдат щастливи, а примерът на милосърдие да бъде такъв за всеки жител в страната", апелира кметът на Бистрица.

Той вярва, че ще успеят, вярва в доброто, в бъдещето и най-вече в невинните и усмихнати детски очички.

Всеки който иска да се включи, може да се свърже с него на телефон: 0898 532 785 или в кметството на селото.

ОЩЕ: Рядко медицинско явление доведе до раждането на тризнаци в Пловдив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Чернодробна трансплантация №100 направиха във ВМА

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини