Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

19 храни за отслабване, които да включите в диетата си

22 февруари 2024, 16:24 часа

Когато става въпрос за отслабване, правилното хранене играе ключова роля. И докато балансирането на калориите и физическата активност са важни, някои храни могат да бъдат истински съюзници в постигането на желаните резултати. Според изданието The Health Site списъкът с тях включва авокадо, киноа, грейпфрут, яйца, овесени ядки, чиа, боб, сьомга, спанак, портокали, бадеми, зеле, броколи, орехи, ягоди, елда, риба тон, овесена каша, малини.

Авокадо

Авокадото може да се нарече една от най-популярните храни в момента. Съдържат фибри, които създават усещане за ситост. Благодарение на това апетитът значително намалява.

Отслабване с джинджифил - 3 начина

Киноа

Киноата съдържа всички известни аминокиселини, което я прави идеален източник на протеини. Това прави киноата идеална закуска.

Грейпфрут

Грейпфрутът съдържа флавоноиди, които помагат за регулиране на нивата на инсулин и насърчаване на изгарянето на мазнини.

Яйца

Яйцата съдържат много хранителни вещества, най-важните от които са протеини. Тези компоненти помагат да се чувствате сити за дълго време.

Овесени ядки

Овесените ядки са богати на разтворими фибри, които помагат за намаляване на апетита и регулиране на нивата на кръвната захар.

Семена от чиа

Семената от чиа съдържат големи количества фибри и омега-3, които от своя страна помагат за намаляване на апетита и контрол на теглото.

Боб

Фасулът съдържа високи нива на протеини и ниски нива на мазнини, което ги прави идеален избор за тези, които се опитват да контролират теглото си.

Сьомга

Сьомгата е богата на омега-3 и други компоненти. 

Спанак

Самият спанак съдържа минимум калории. Най-интересното е, че въпреки минималния брой калории, спанакът спокойно може да се нарече една от най-здравословните храни в момента.

Портокали

Портокалите са богати на витамин С и разтворими фибри. Правилната консумация на цитрусови плодове има положителен ефект върху метаболизма.

Зеле

Зелето е с високо съдържание на фибри и ниско съдържание на калории, което го прави отличен избор за отслабване.

Бадеми

Бадемите съдържат здравословни мазнини и протеини, които помагат за намаляване на апетита и загуба на тегло.

Броколи

Те съдържат голям брой полезни минерали и други компоненти. Броколите може да се нарекат и нискокалорична храна.

Орехи

Орехите са богати на здравословни мазнини и протеини. Този продукт е идеален като лека закуска, така че можете спокойно да го добавите към вашата диета.

Ягоди

Ягодите са богати на антиоксиданти и разтворими фибри, които помагат за ускоряване на метаболизма и намаляване на теглото.

Елда

Елдата е богата на хранителни вещества и с ниско съдържание на калории, което я прави отличен избор. 

Риба тон

Рибата тон е с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на мазнини, което помага за увеличаване на ситостта и изгаряне на мазнини.

Малини

Малините съдържат антиоксиданти и фибри, които помагат за ускоряване на метаболизма и в крайна сметка за намаляване на теглото.

Овесена каша

Овесената каша е с ниско съдържание на калории и ви помага да се чувствате сити след хранене.

Лекар: Това е най-добрата напитка за отслабване

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес