8 лесни симптома, с които да разпознаете ДЕПРЕСИЯТА

45633
8 лесни симптома, с които да разпознаете ДЕПРЕСИЯТА
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Депресията е състояние, което не се среща при силните хора. То обикновено е заради загуба на близък човек, развод или дори проблеми в работата. Това състояние е сериозно и трябва да се отнесете сериозно към него. Най-познатите симптоми са липса на енергия и апетит, безсъние, демотивация и други.

Има обаче няколко други симптома, които много лесно можете да объркате с умора, за това трябва да се запознаете с тях:

Разплаквате се лесно

В кои случаи трябва да се обърнем за помощ към психолог?

При понижено настроение за по-дълго време трябва да се потърси консултация със специалист. Това каза в интервю за Радио „Фокус&ld...

Има хора, които се разплакват много лесно. Ако вие сте такъв човек, то ще е добре да обърнете внимание заради какво плачете напоследък. Ако не сте от този тип хора, то определено можем да говорим за симптом на депресия. Ако напоследък се разплаквате за неща, за които не сте плакали преди, може би имате някакъв проблем, на който трябва да обърнете по-сериозно внимание.

Истерия

Ако изпадате в истерия, крещите и се карате с близките си, а това е нещо ново за вас, това е симптом на депресия, с който трябва да се справите възможно най-бързо. В противен случай е възможно да се скарате с много голяма част от близките си хора. Направете каквото е нужно да се справите с истерията и се научете да я усещате, преди да се е зародила.

Изразявате се трудно

Бъркането на имена, забравянето на думи и като цяло проблемите с говора също могат да бъдат симптом на депресия. Ако ви се случва от скоро да не можете да се изразявате правилно понякога, помислете дали не се е случило нещо в живота ви, което е довело до депресия. Ако е така, то потърсете помощ при специалист.

Руски лекари откриха начини за борба със зимната депресия

Руски лекари откриха начини за борба със зимната депресия. Според тях негативното състояние може да бъде преборено със спорт и сауна, к...

Липса на концентрация

Това също е един от малко познатите симптоми на депресия. Ако не можете да се концентрирате, въпреки че е много важно да го направите, може би страдате от депресия и не сте в кондиция за работа. Ако по принцип сте разсеяни и не винаги успявате да се концентрирате, няма място за притеснение.

Нищо не ви е интересно

Ако разговорите с приятелки са ви безинтересни или пък дори не искате да с чувате с тях, ако не искате да се чувате дори със семейството си, може би е време да си помислите дали не страдате от депресия.

Не можете да вземете решение

Късното лягане води до депресии

Шотландски учени установиха как навикът за късно лягане може да повлияе негативно на здравето на човек. Изследването бе публикувано в...

Нормално е да не можете да решите и да се колебаете, когото става въпрос за нещо сериозно. Ако обаче не можете да вземете решение за лесни проблеми, с които преди сте се справяли, помислете дали не страдате от депресия.

Искате да сте сами

Ако до сега винаги сте били заобиколени от хора и в един момент вече не искате да виждате никого, не искате да излизате с най-добрите си приятелки и най-близките си хора, то може би страдате от депресия. В такъв момент всички околни ви дразнят, но трябва да се замислите дали проблемът е в тях или във вас.

Постоянна умора

Умората идва, когато на тялото не му достигат нужните витамини, минерали, сън. В един такъв момент може би трябва да се замислите дали тялото ви може да се справи с всички изпитания, на които го подлагате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com