90 дневна диета - поносима и сваляща килограми

27601
90 дневна диета - поносима и сваляща килограми
Снимка: iStock/Guliver

90 дневната диета е сред най-разпространените и популярни диети в последните няколко години. Според някои експерти и диетолози тя е и сред най-лесните, защото пренасища организма с всичко, от което има нужда. Същевременно обещава впечатляващи резултати – може да свалите от 18 до 25 килограма, но разбира се, ако бъдете стриктни и последователни спрямо конкретните условия на режима.

Вече има и специално българско приложение, с което да следите менюто си и колко стриктно спазвате диетата. То е налично в AppStore и Google Play.

На какъв принцип всъщност работи той? Може да се каже, че това включва разделно хранене, защото се редуват четири последователни дни, във всеки един от които трябва да се храните с различен тип храни. В това време организмът ви се настройва така, че да промени обменните процеси, протичащи в него, и така постигнатото с режима да се запази дълго след приключването му.

Количеството храна е повече от задоволително, но ако желаете по-добри резултати ви съветваме да не прекалявате и да се храните поне както обикновено. След четирите последователни дни трябва да преминете през 29-ти ден, който е воден. Не трябва да консумирате нищо друго освен вода.

Четирите последователни дни са:

1. Първи ден: Протеини (белтъчини): риба, яйца, зеленчуци, месо, кашкавал, извара, сирене. Ако желаете, може да прибавите към менюто си зеленчуци като: цвекло, ряпа, зеле, краставица, спанак. Филийка пълнозърнест хляб също не би навредила. Закуската е задължително плод, така е през целия режим. Правилото е в конкретния ден да не смесвате различни плодове, а само един вид.

2. Втори ден: Сложни въглехидрати (варива и бобови растения): ориз, боб, грах, леща, царевица, картофи.

Откриха най-подходящата диета, която понижава риска от рак на гърдата

Специалисти от Университета в Маастрихт са анализирали данните на 6 2000 жени над 20 години. Те са установили, че средиземноморската ди...

3. Трети ден: Прости въглехидрати: сладки, кексове, пица, кроасани, торта, сладолед, спагети. Определят този ден като най-желания, защото тук може да хапвате всякакви видове тестени изделия – сладки и солени.

4. Четвърти ден: Витамини (плодов ден): плодове, ядки, семена. Възможна е и комбинацията със зеленчуци. Постарайте си да си набавите пресни плодове, но ако ви се хапва нещо наистина сладко можете да се задоволите със сушени, като предварително ги накиснете във вода. Така ще намалите захарта в тях и съответно ще ви е нужна по-малко енергия за преработване им. И тук важи правилото да не смесвате в едно хранене плодовете, например – ако сте консумирали на закуска банан и все още сте гладни, то изяжте още един. На обяд, например, яжте само ябълки.

Четирите дни се редуват последователно, докато не се стигне до 29-тия ден от режима. Той е воден. Както вече споменахме, можете да консумирате само питейна вода, не се позволява дори газирана. Очертават се три такива дни през целия период на 90-те дни. Тоест на всеки 29-ти ден правите пречистване само с вода. След това започвате отново да редувате четирите познати дни.

За да постигнем наистина добри резултати, трябва да сме наясно през какви цикли преминава организма ни и да се съобразяваме с тях. А те са:

6 неща за отслабването, които никой не ти е казал

Спазването на диети е сложна задача. Нужни са голяма воля и желание за постигане на резултати. За жалост често точно волята ни липсва. ...

1. Цикъл на пречистване: от 04:00 до 12:00 часа. Тогава трябва да се постараете да приемате възможно най-малко храна.

2. Цикъл на хранене: от 12:00 до 20:00 часа. Тук трябва да се храните добре, но разбира се, в рамките на разумното.

3. Цикъл на храносмилане: от 20:00 до 04:00 часа. Препоръчително е да не консумирате никаква храна, тъй като по това време организма ви използва енергията за да преработва храната. Не трябва и да прекалявате с водата.

Пожелаваме ви успех!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com