Болката в тялото отразява проблемите в живота ни

6105
Болката в тялото отразява проблемите в живота ни
Снимка: iStock/Guliver

Научно е доказано, че нашите вътрешни преживявания и чувства се проявяват във вид на физическо заболяване. Ето какво издават болките в различната част на тялото ни.

Глава

Главата „боли“ от мисли, изобилие от информация или размисли за нещо и потискане на емоциите. Този проблем говори за ниско самочувствие и страх, както и за вътрешни упреци.

Врат

Вратът свързва главата (ума) с тялото (сетивата). Проблемите с шията показват дисбаланс между двете.

КОИ БИЛКИ ПОМАГАТ СРЕЩУ БОЛКИ И ВЪЗПАЛЕНИЯ

Очи

Очните заболявания се свързват с липса на предвидливост, страх от бъдещето и нежелание да погледнете отвъд носа си. Глаукомата е в резултат от нежелание да простите и да приемете миналото.

Зъби

От проблеми със зъбите се оплакват хора, които са нерешителни и се страхуват от вземането на решения. Заболяванията на устната кухина се свързват с терзания на душата. Устата символизира приемането на нови идеи.

Устни

Сърбеж, напукване на устните и херпес - тези проблеми се появяват, когато човек е разкъсван от противоположни чувства. Честото ухапването на устните се приема за израз на самонаказание заради определени чувства.

Гръб

Гърбът символизира подкрепата. Проблемите с него показват липса на морална опора. Човек вярва, че не е обичан или е принуден да крие собствената си любов.

Ако болният загуби подвижност, това означава, че не може да проявява любов към другите. Сковаността от лявата страна се свързва с проблеми в проявата на любов към близките, а от дясната страна - към света.

Кръст

Болките в кръста се свързват с прекаления фокус в миналото и по-специално в областта на материалните блага, парите, партньорствата, дома, децата и работата. Болката в тази област предполага, че човек иска да притежава нещо, за да се чувства по-уверен, но не смее да признае това пред себе си или пред другите.

Ето я чудната смес, от която главоболието ще е само спомен

От всички болезнени състояния, които засягат човека, главоболието и мигрената са най-често срещаните. Причините могат да бъдат както въ...

Стави

Болките в ставите са провокирани от потиснатия гняв. Артритът се проявява при усещането, че човек не е достатъчно обичан. Честите изкълчвания на крайниците показват, че позволяваме да бъдем манипулирани твърде често.

Проблемите с коленете се свързват с инат, гордост и потиснат страх.

Пищяли

Проблемите с пищялите показват конфликти в житейските принципи. Може би вашите идеали са рухнали или може би искате нещо, което противоречи на вашите морални ценности.

Ето я чудната смес, от която главоболието ще е само спомен

От всички болезнени състояния, които засягат човека, главоболието и мигрената са най-често срещаните. Причините могат да бъдат както въ...

Болката в прасеца затруднява движението напред, ходенето или бягането, така че тя се свързана с нашето отношение към бъдещето и способността ни да вървим напред в живота.

Стомах

Дори лекарите потвърждават, че гастритът се причинява от тревожност и нервно пренапрежение. Стомашните проблеми показват, че постоянно живеете в неизвестност, липсва ви сигурност в живота.

Язвата на стомаха говори за чувство за малоценност, страх и несигурност.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com