Български лекар каза най-добрия метод да се предпазим от инфакрт

16678
Български лекар каза най-добрия метод да се предпазим от инфакрт
Снимка: iStock

Инфарктът е сериозно заболяване, което може да има фатални последици. За щастие, съществуват определени мерки, които всеки може да предприеме, за да се предпази от инфаркт. Спазването на здравословен начин на живот и редовни медицински прегледи са от съществено значение за поддържане на сърдечната и общата здравна функция. Един опитан лекар споделя някои полезни съвети за предпазване от инфаркт:

1. Започнете със здравословната храна: Оптималното хранене играе важна роля за здравето на сърцето. Опитайте се да консумирате повече плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и мазнини от риба, които са богати на полезни мастни киселини. Ограничете консумацията на наситени мазнини, трансмазнини киселини и захари.

2. Поддържайте здравословно тегло: Излишното тегло налага допълнително натоварване на сърцето и увеличава риска от инфаркт. Придържайте се към подходящата телесна маса, като се осигурите, че изпълнявате редовна физическа активност и спазвате балансиран режим на хранене.

3. Правете редовни физически упражнения: Физическата активност е от съществено значение за поддържане на здравето на сърцето. Практикувайте умерена интензивност на упражненията като ходене, бягане, плуване или велосипедизъм поне 30 минути на ден, най-малко 5 пъти седмично. Предварителната консултация с лекар е препоръчителна преди започване на нов физически режим.

Продукт, който всички изхвърляме, отпушва запушените съдове за часове

4. Намалете стреса: Дълготрайният стрес може да има негативен ефект върху здравето на сърцето. Намерете начини да се справяте със стреса, като практикувате релаксационни техники, медитация или хобита, които ви доставят удоволствие и успокояват.

5. Прекратете тютюнопушенето: Никотинът и другите вещества, съдържащи се в цигарите, са изключително вредни за сърцето и кръвоносната система. Ако пушите, най-доброто, което можете да направите за здравето си, е да спрете. Поискайте съдействие от вашия лекар, за да ви помогне да се отървете от този вреден навик.

6. Редовни медицински прегледи: Посещаването на лекар редовно за медицински прегледи е от изключителна важност, дори ако не изпитвате никакви симптоми. Лекарят ще извърши преглед на сърдечната ви функция и ще извърши необходимите тестове, за да проследи рисковите фактори за инфаркт.

Не забравяйте, че предпазването от инфаркт изисква ангажираност и постоянство. Внедряването на тези здравословни принципи във вашата ежедневна рутина може да допринесе за подобряване на сърдечното здраве и да ви помогне да се предпазите от инфаркт и други сериозни сърдечни заболявания.

Запомнете, че сърцето е най-важният орган в организма, и го третирайте с грижа и внимание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Чай от жасмин: за какво помага

За какво са полезни ягодите

Защита срещу магнитните бури - Тези малки хитрости ще ви послужат за съюзник срещу тях

Лекар: Това е най-добрият зеленчук за костите

Лекар разкри защо тоалетната хартия е опасна

Лекар разкри какво ще се случи с тялото ви 1 седмица след отказ от захарта

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com