Черен пипер за дълголетие

16130
Черен пипер за дълголетие
Снимка: iStock/Guliver

Редовната употреба на черен пипер удължава живота! Това установиха диетолозите Сара Бруер и Жулиет Келоу. Изследванията и на други учени са потвърдили това, така че фактът е неоспорим. Без да се замисляте повече може да включите черния пипер в ежедневното си меню, а ако така или иначе го използвате – засилете употребата му.

Експертите са на твърдото мнение, че черният пипер е изключително полезен за правилната работа на сърцето. Той понижава нуждата на организма от употреба на сол, която всички добре знаем колко много вреди.

Кафе с черен пипер?! Задължително трябва да го опитате

Добавянето на пипер към кафето всъщност е традиция, която датира от много векове. Арабските търговци пекли кафето на зърна с черен пипе...

Направените лабораторни тестове са показали, че този продукт е в състояние да облекчи и различни видове възпаления. А именно заради този противовъзпалителен ефект, черният пипер спокойно може да се нарече ефикасно средство против стареенето – това също е твърдение на експертите.

Когато едно възпаление се окаже доста продължително, то може да допринесе за развиването на различни сериозни здравословни проблеми, които са в пряка зависимост с възрастта. В резултат на това може да се стигне до там, че да се появят например артрит и деменция, заболяване на червата, както и дори някои от видовете рак.

Келоу и Бруер са на мнение, че едно от потенциалните предимства на черния пипер са подобряването на паметта, както и на онкологичната защита.

Ето защо, специалистите по здравословно хранене препоръчват да добавяте черен пипер и други подправки към ястието, които са изключени от съдържание на сол. По подобие на черния пипер, куркумата и джинджифила също имат противоракови свойства.

Учени: Черният пипер намалява активността на коронавируса

Веществото пиперин, което се съдържа в черния пипер, е в състояние да блокира действието на части от коронавируса SARS-CoV-2, които са ...

Не е случайно, че това трио - черен пипер, джинджифил и куркума се нарича "трио анти-рак". Не се колебайте, прибавяйте от тези подправки към възможно най-много и най-често към храната си. Но все пак не забравяйте, че всичко е полезно, ако бъде използвано разумно, в умерени количества. Ако бъде надвишена разумната доза, вредите може да се окажат повече от ползите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Изследване дава отговор на въпроса: Трябва ли да се тревожим от пукането в коленете

Лекар разкри защо солта НЕ трябва да се слага в гореща храна

Железен имунитет през пролетта - лекар разкри какво трябва да се прави

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Кои са най-добрите ядки за отслабване и сваляне на захарта

Какви промени настъпват в кръвоносната система през пролетта и как ни се отразяват те

Учени: Този вид месо увеличава риска от рак на устата

Антибиотиците причиняват болки в стомаха - как да го възстановим

Яжте храната в този ред и няма да напълнеете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com