Десет съвета за отслабване, без да спазвате диети

4412
Десет съвета за отслабване, без да спазвате диети
Снимка: iStock/Guliver

Повечето от нас искат да бъдат слаби и стройни и следват многобройни диети. Често диетите ни са изтощителни, а ефектът им краткотраен. Освен това, забързаният ни ритъм на живот и всички ангажименти, често ни пречат да практикуваме някаква физическа дейност. Но не бива да се отчайвате! Ето няколко прости съвета, които ще ви помогнат без усилия и диети да се избавите от излишните килограми:

1. Пийте достатъчно вода

Знаете, че водата е живот и трябва често да я приемате. Добре е да пиете 1-2 чаши вода 30 минути преди всяко ядене. Така ускорявате метаболизма, а стомахът ви е отчасти пълен и ще приемате по-малко храна. Освен това приемането на вода намалява желанието ви за сладко.

2. Внимавайте какво ядете

Превърнете храненето в малък ритуал. Няма да ви отнеме много време. Седнете на масата, не бързайте, не яжте на големи хапки, не мислете за никакви проблеми, не гледайте телевизия, не говорете по телефона. Посветете това време само на вас и храната си. Внимавайте какво ядете и как го правите. Това ще ви помогне да усетите вкуса от храната и да ядете по-малко. Яжте колкото може по-бавно.

3. Използвайте по-малки чинии

За да не мислите непрекъснато за големината на порцията, ползвайте по-малки чинии и хапвайте само това, което сте сложили вътре. 

4. Спете повече

Пълноценният нощен сън влияе ползотворно на метаболизма и хормоните, които ви помагат да сте във форма. И освен това, по време на сън също се горят калории - между 50-100 калории на час.

5. Спете на студено

Проучванията на Националния здравен институт сочат, че най-подходящата температура за спане е 19 градуса. Това помага на тялото ви да гори повече калории, за да поддържа подходяща температура на тялото.

Тайната за отслабване на всяка нация

За съжаление не съществува „златно“ правило, което е универсално и помага за отслабване. Всички сме различни. Това, което п...

6. Консумирайте продукти, които съдействат на отслабването

Ако не може да се откажете от обичайната си храна, просто разнообразете менюто си със сьомга, яйца, ядки, зехтин, люти чушки и зелен чай. Те помагат за засилване на метаболизма и изгаряне на калории. Ако ароматът на цитрусови плодове и мента намаляват апетита ви, включете и тях.

7. Забравете забраните

Ако ви се прииска да хапнете бисквитка или малко шоколад, направете го. Просто изяжте едно парченце вместо 5 и го правете сутринта, за да имате достатъчно време да изгорите калориите през деня. Строгите забрани не водят до добро, причиняват стрес и съответно, повишени нива на лошите хормони. 

8. Мийте си често зъбите

Ускори метаболизма си и отслабни без диети

Метаболизмът е една много важна и сложна функция на организма, която също се нуждае от специални грижи и внимание. Той определя скорос...

Сигурно си миете зъбите поне два пъти на ден. Започнете да го правите след всяко ядене. Това ще ви откаже автоматично да се храните по-често. Първо, защото храната не е толкова вкусна, ако усещате аромат на мента в устата си. Второ, ще ви мързи да миете отново зъбите си след всяко похапване.

9. Смейте се повече

Според проучване, публикувано в Международния журнал за затлъстяване, когато се смеем, разходът на енергия се увеличава с 20%. 

10. Използвайте топли компреси

Ето още един начин да сваляте килограми, докато гледате телевизия или четете книга. Затоплянето на тялото помага да се отървете от ненужните телесни течности. Наложете топли компреси на определени части от тялото, на които най-много искате да намалите обема. Сред най-популярните компреси са тези от сол или джинджифил. Ако искате да засилите ефекта от компреса, използвайте и сешоар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com