Детоксикация по време на пълнолуние

10840
Детоксикация по време на пълнолуние
Снимка: iStock/Guliver

Когато забележим, че сме качили килограми, добре е веднага да се вземем в ръце. В противен случай докато се усетим килограмите ще са още, и още… В борбата срещу килограмите се впускаме в какви ли не диети, тренировки и дори употреба на различни хранителни добавки. Цялостното прочистване на организма обаче със сигурност може да подпомогне и улесни свалянето на килограмите.

Лунната диета е просто идеална за детоксикация. Изпълнението ѝ е лесно. Този тип детокс задължително трябва да започне на пълнолуние. Но внимавайте - потърсете медицински съвет преди да пристъпите към диетата, особено ако страдате от някакви заболявания!

Стартира в деня на пълнолунието, сутринта и продължава и през следващите 2 дни. Така детоксът обхваща общо три дни. Съществуват различни варианти по отношение на продължителността и изпълнението, но този действа просто безотказно.

Нещата, които трябва да си набавите за всеки от трите дни на детокса са: 2 литра пресен сок от цитрус, 2 литра минерална вода и пакетче английска сол, която можете да закупите от всяка аптека. Цитрусите могат да са грейпфрути, портокали, лимони или микс от 2-3 неща.

Още сутринта, когато станете, трябва да изпиете 1 супена лъжица английска сол, която да разтворите в малко вода. Тя ще подейства очистително на червата, затова ви съветваме да си вкъщи поне до обяд. Половин час, след като сте приели английската сол, започвате да  приемате и течности. В някой по-голям съд смесете прясно изцеденият сок и минералната вода. През целия ден приемате само това, без нищо друго. Ако количеството не ви стигне за деня, допустимо е да си направите билков чай без каквито и да било подсладители, но не прекалявайте с количеството. Същата процедура се повтаря в продължение на три дни. Това изглеждат доста дни без никаква храна, само че благодарение на голямото количество течности организмът е добре хидратиран и понася леко детокса. Плодовата захар и витамините, които си набавяте чрез фреша ви дават енергия, а постоянното приемане на течности не позволява да изпитате усещане за глад.

В случай, че решите да тренирате по време на лунната детоксикация, най-добре е да правите краткотрайни и леки тренировки. Когато завършите тридневната детоксикация и се възвърнете към обичайния начин на хранене, на първия ден обезателно приемайте по-лека храна като супи, плодове и зеленчуци.

В случай, че спазите режима за детоксикация стриктно, можете да очаквате доста добри резултати. Тялото ви ще се прочисти цялостно. Ще се освободите от ненужните течности и ще изчезнат оттоците и подпухването, а тенът ви ще се освежи. Може да очаквате да загубите между 1 и 3 кг от теглото си.

Лунната детоксикация е лесна за изпълнение, така че е добре поне веднъж да я изпробвате. Ако ви допадне и се почувствате добре, може да прибягвате към този начин на пречистване всеки път, когато почувствате, че тялото ви се нуждае  от нещо подобно. В останалото време се стремете да се храните здравословно и да спортувате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com