До дни ни връхлита летният грип

9995
До дни ни връхлита летният грип
Снимка: wearascough.com

Няколкостотин разновидности на ентеровируси върлува в момента в страната, предупреждават медиците. До дни се очаква летният грип да започне да ни разболява сериозно, а пикът му ще е през август, съобщи Нова телевизия.

Заради високите температури, посещаването на плажове и басейни епидемиолозите забелязват ръст на заболяванията спрямо миналата седмица с 10 %. През последната седмица все по-често в медицинските центрове може да се чуят оплаквания от пациенти – лека температура, повръщане, болки в гърлото, кашлица. Според лекарите това са само част от типичните симптоми на ентеровирусите.

Зачестяват случаите на летен грип

Зачестяват случаите на летен грип през последните месеци. Най-често ентеровирусите, които причиняват болестта, атакуват по-малките дец...

Най-често заразата се предава на плажа, където високите градуси на въздуха и настроението занижават хигиената, особено при децата.

При летните вируси заразата се предава чрез мръсните ръце и затова лекарите препоръчват особена хигиена при децата, които за пръв път идват на море. Да не посещават плажовете в обедните часове, когато жегата е най-голяма. Препоръките се отнасят и за възрастните.

Докторите са категорични, че антибиотиците не помагат и затова не трябва да се самолекуваме. Обезводняването на организма може да доведе до сериозни увреждания.

По традиция пикът на стомашно-чревните инфекции е в края на юли и през месец август.

Нова модерна апаратура ще заработи в онкологичния център във Велико Търново

В средата на август в Комплексния онкологичен център във Велико Търново ще заработи модерна апаратура за диагностика и лечение на раков...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com