Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен?

17275
Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Изяждането само на една ябълка на ден снижава риска от ранна смърт с 35%. До този извод са стигнали учените от университета на Западна Австралия (University of Western Australia, UWA).

Те са изследвали 1456 жени на възраст между 70 и 85 години в продължение на 15 години, съобщава The Telegraph.

Европейските ябълки - пълни с пестициди

Коктейли от всякакви пестициди продължават да бъдат употребявани от производителите на ябълки в много европейски страни, алармира в ...

Както са установили учените, жените, които употребявали всеки ден повече от 100 грама плодове (една неголяма ябълка), значително повишавали своите шансове за удължаване на живота в сравнение с тези, които изяждали до 15 ябълки на година (или по-малко от пет грама на ден).

Д-р Джонатан Ходжсън от Медицинската школа при UWA обяснява благотворното влияние на ябълките върху човека с това, че те съдържат много фибри. Ябълките снижават нивото на холестерол и кръвното налягане, а също така и риска от развитие на рак.

Ябълките също се явяват добър източник на магнезий, калий, витамин С и флавоноиди, които са съсредоточени в кората на ябълката. Флавоноидите помагат за отпускане на кръвоносните съдове, което намалява риска от развитие на сърдечносъдови заболявания.

Ученият отбелязва също така, че хората, които редовно ядат ябълки, напълно вероятно като цяло водят по-здравословен начин на живот и следят своето хранене.

Ябълките пазят зъбите

Една ябълка на ден запазва гланца на зъбите, твърдят учени, предаде БГНЕС. Многобройни изследвания показват, че ябълките имат положите...

"Отбелязахме доста значително снижаване на риска от смърт – разказва д-р Ходжсън, – но това не значи, че ябълките, независимо от техните полезни за здравето свойства, трябва да заменят всички оставали плодове. Изследвали сме тяхното влияние върху човека, защото това наистина е често употребяван продукт."

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com