Как да надвием стреса

7057
Как да надвием стреса
Снимка: GettyImages

Опасността от появата на хроничен стрес е много по-голяма, отколкото си мислят повечето хора

!~На стреса организмът реагира с отделянето на значителни количества на адреналин и кортизол. Кръвоносната система и нервите буквално преминават на авариен режим и за броени дни износват организма. Опасността от появата на хроничен стрес е много по-голяма, отколкото си мислят повечето хора. В такива ситуации и наспиването не може да помогне.

Затова трябва да се вземат своевременни мерки още при първите симптоми. А те са много: главоболие, високо кръвно налягане, сърцебиене, нередовен стомах, бързо намаляване и увеличаване на теглото, студени ръце и крака, раздразнителност, разсеяност, депресия или тревога, безпричинен страх, чувство на непотребност, нощни кошмари, проблеми със съня, намалена продуктивност, агресивно общуване, твърде бърза реч, злоупотреба с наркотици, алкохол, секс или хазартни игри.

1. Определете причината за вашето раздразнение. Ще свържи ли животът ви, ако проблемът се разреши по най-лошия начин? Тези тревоги ще ви безпокоят ли отново след няколко години? По-добре се освободете от проблема и се радвайте на живота!

2. Направете си хормонални изследвания на хипофизата и надбъбречните жлези. По този начин ще установите дали здравословните ви проблеми не са чисто физиологични.

3. Не злоупотребявайте с употребата на месо - то съдържа хормони на стреса, които на биоинформационно ниво въздействат на организма.

4. Физическата активност е едно бързо разрешаване на проблема. Упражненията разтоварват психиката и ни дават възможност поне известно време да не мислим за натоварващите ни задължения.

5. Отпочивайте напълно (медитирайте) поне по 15 минути дневно. Отпуснете се колкото се може по-дълбоко и се огледайте в себе си. Така може би ще пренаредите приоритетите и ще се окаже, че онова, което ви се е струвало най-важно, всъщност съвсем спокойно може да почака.

6. Планирайте времето и работата си предварително и се старайте всичко да бъде по график. Стресът от неочакваното ще намалее, а и задълженията ще ви се сторят по-малко.

7. Вземете си домашен любимец. Не можете да си представите как и най-малкото котенце със своето мъркане ще ви накара за забравите всичките си проблеми!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com