Как да освежим изхабената кожа на лактите

3595
Как да освежим изхабената кожа на лактите
Снимка: iStock

Лактите са места по тялото ни, които са най-изложени на претриване и измръзване. Кожата на това място се отлепват лесно, изглеждат грозно, много често се напуква и сърби. Тъй като обикновените овлажняващи кремове остават напълно безсилни тук, има ли някакво ефективно средство за кожата на лактите и как да се прилага?

Да, и начинът да се справите с този проблем не е един. По-долу са описани доказани начини за регенериране на кожата на лактите. Можете да ги направите у дома или при козметик.

Парафинов восък за сухи лакти 

Парафинът е вид мазно минерално вещество, което въпреки че няма овлажняващи свойства, проявява характеристиките на оклузивно вещество, т.е. образува филм върху повърхността на кожата под формата на слой задържащ влагата, предотвратявайки нейната загуба. Парафинът е вещество, омазняващо, релаксиращо, освен това, нанесено върху кожата „ я затопля “ - подобрява кръвообращението, изглажда и регенерира сухата кожа. Препоръчва се използването на парафинови компреси, които разширяват порите по повърхността на кожата и по този начин по-добре абсорбират активните вещества, съдържащи се в козметиката. Редовните парафинови процедури позволяват на кожата да изглежда хубава и здрава. Има много препарати, съдържащи парафин в състава си, но и самият парафин в много видове: течен, мек, твърд.

Домашни маски от ленено семе, лимон, мед и зехтин

Изключително ефективен, естествен начин за облекчаване на проблема със сухите лакти е редовното използване на ленена маска, лимон, мед и зехтин. Има много рецепти за приготвянето му, но най-препоръчителната комбинация е: 4 супени лъжици смляно ленено семе, 1/2 чаша гореща вода, към която след охлаждане добавете сока от половин лимон, лъжица мед и лъжица зехтин. Така приготвената паста трябва да наподобява каша. Нанесете маската върху предварително измитата зона на лактите за около 15-20 минути, след което изплакнете с хладка вода. За най-добри резултати лечението трябва да се извършва два пъти седмично.

Диета

Правилното хранене е изключително важно за поддържане на правилното състояние на кожата. В този случай е особено важно да се осигурят подходящи мазнини и точното количество течности. Недостатъчният прием на тези съставки може да причини прекалено суха кожа. Ето защо се препоръчва всеки ден да се ядат храни, богати на ценни мазнини, особено от групата омега-3 мастни киселини и омега-6, които могат да бъдат намерени предимно в риба или хранителни добавки. Те се намират в по-малки количества в лененото масло, бадеми и орехи. Освен това, не забравяйте да пиете поне 2 литра течност всеки ден. Кожата също харесва билкови настойки, като мента, теменуга или глухарче.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Учени: Една проста промяна в ежедневието ще понижи кръвното ви налягане

Безплатни консултации с неврохирург в София

Тези 5 храни могат да предизвикат отравяне или алергии

Лекар: Това е най-вредната закуска за червата

Най-добрият плод за холестерола, който помага за отслабване

Кардиолог: Този витамин намалява лошия холестерол

Канела - какво ще се случи с червата ви, ако всеки ден ядете тази подправка

Най-добрият сутрешен навик за сърцето - кардиолог разкри какво прави всяка сутрин

Три лека от народната медицина за нормализиране на кръвното налягане

Специалисти: Яжте риба поне два пъти седмично

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com