Как да подобрим състоянието на кожата си за 60 секунди

6263
Как да подобрим състоянието на кожата си за 60 секунди
Снимка: iStock/Guliver

Всяко момиче вярва в чудеса и се надява, че ще може да намери лесен начин да запази красотата и младостта си вечно. Има един сензационен метод, който помага да се подобри състоянието на кожата и да се поддържа нейното здраве само за секунди.

Така нареченото правило на 60-те секунди ще ви накара да изглеждате свежи и с младежка осанка без усилие. Методът, в идеалния случай, изравнява тена на кожата, прави я гладка и блестяща. Основател на техниката е водещият специалист в областта на козметиката Наямка Робъртс-Смит. Тя твърди, че ако миете лицето си, при почистването му, поне в продължение минута, ефектът от използвания почистващ препарат се подобрява значително. Също така специалистката препоръчва да извършвате масажни движения с върха на пръстите си, но не прилагайте никакъв натиск при движенията.

Тайните на Фън Шуй за красота и здраве

Необходимо е много малко, за да намерите хармония и да изглеждате добре. Редовното консултиране с фън шуй практиките ще ви помогне да о...

Ефективността на метода се крие в елементарните основи. Всички знаят, че прахът, остатъците от грим и себумът не са толкова лесни за отстраняване от кожата. Но ако отделите малко повече време за този ритуал, тогава ще получите правилно почистване в области, които често страдат от това замърсяване – предимно около носа, зоната под брадичката и по линията на косата.

На пръв поглед методът изглежда прост и донякъде примитивен. Привържениците на „правилото за 60 секунди“, обаче, отбелязват значителни подобрения в състоянието на кожата дори след 2 седмици спазване на препоръките. Появата на пъпки е намаляла, кожната покривка е придобила равномерен тен и е станала значително по-свежа. В крайна сметка сега, момичетата буквално са измили всички ненужни неща от кожата си. Освен това ежедневният масаж на подобрява кръвообращението.

Разбира се, методът не може да се справи радикално със сериозните кожни проблеми. Но за тези, които обичат да спят с грим, този метод за почистване ще се превърне в истински спасител. В края на краищата, както знаете, остатъците от козметика провокират изсушаването на кожата и появата на огнища на възпаление.

Ежедневният ритуал за почистване на кожата може да се състои от няколко етапа. Важно е всеки от тях да се изпълнява правилно, тогава кожата ще запази естествения си вид. И допълнителните 60 секунди за грижи със сигурност няма да навредят на никого. Напротив, ще спестят доста грижи и пари за скъпи козметични препарати и процедури.

Какво се случва с тялото ни, ако се смеем по-често

Когато се смеем, изведнъж започваме да се чувстваме по странен и необичаен начин, лицето и мускулите ни започват да се присвиват, все е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com