X
 
 

Как да се справим с досадния пърхот

2197 1
Как да се справим с досадния пърхот
Снимка: iStock/Guliver
Досадният пърхот се е появявал в живота на почти всяка дама. Това е един сериозен проблем, а справянето с него определено е трудна задача. Пърхотът може напълно да съсипе самочувствието ви.

Всяка дама мечтае за прекрасна коса, а пърхотът е възможно да се появи в най - неподходящия момент. Именно през есента пърхотът се засилва, поради тази причина решихме да споделим с вас няколко трика, чрез които можете да се справите с този проблем. Според нас, трябва да заложите на естествените методи.

Какво представлява анемията и как да я лекуваме

Анемията е заболяване, което може да бъде разграничено като самостоятелно такова, или пък да се разглежда като симптом на други болести...

Вижте как можете да се справите с досадния пърхот:

1. Масла - Натуралните масла могат да ви помогнат при наличието на проблеми не само с косата, но и ноктите и кожата. Едно от маслата, което можете да използвате против пърхот е маслото от чаено дърво. То съдържа антимикробни и противовъзпалителни свойства. Те могат да ви помогнат да намалите наличието на пърхот. Друго масло, което също може да ви помогне е кокосовото масло. Както знаете, пърхотът се появява в следствие на изсушаване на скалпа. Кокосовото масло има свойството да хидратира кожата. То също притежава антимикробни свойства. Предполагаме сте запознати с лечебните свойства, които има алое вера. Това магическо растение също е много добро оръжие в борбата срещу пърхота. Може да ви помогне да се справите с него. Алое верата може да се справи дори с изгаряния.

2. Спокойствие - Специалисти твърдят, че стресът влияе много неблагоприятно върху здравословното състояние. Стресът не е фактор, който пряко предизвиква пърхот, но води до засилване на сърбежа и дехидратацията, което от своя страна предизвиква появата на пърхот. Също така, стресът и притеснението могат да отслабят имунната ви система. Когато това се случи, тялото не е способно да се справи с инфекциите, които се появяват по кожата. Ето защо, за да се справите с пърхота и досадните симптоми, които идват с него, добре е да помислите до каква степен водите стресиран начин на живот. След като го направите, опитайте се да го редуцирате от живота си.

3. Здравословно хранене - Предполагаме сте наясно, че за да изглеждате перфектно, трябва да се храните с качествена храна. Ако искате да се отървете от пътхута, включете в менюто си достатъчно количество мастни киселини. Те хидратират кожата. Техният дефицит също може да доведе до проблеми като пърхот. Пробиотиците също ще дадат на тялото ви нужните му вещества, за да се справи с пърхута. С тяхна помощ можете да се справите с пърхота. Убедете се, че в менюто ви присъстват голямо количество пробиотици, а ако имате проблем с набавянето им, доверете се на хранителни добавки.

10 безценни съвета за по-добра памет

Преди да учите за следващия си изпит, може да опитате няколко стратегии за да повишите концентрацията и паметта си. Съществуват доста н...

4. Специален шампоан - На пазара се предлагат множество шампоани, които могат да ви помогнат в борбата с пърхота. Те ще намалят сърбежа, инфекциите и ще хидратират скалпа. Внимателно изберете правилният за вас шампоан. Също така, внимавайте с маските и балсамите, които използвате, защото е възможно да ви вредят по някакъв начин. Ако изпитвате трудност при избора на правилните козметични продукти, най-добре се консултирайте със специалист. Дерматологът ще ви прегледа и ще ви предпише най-подходящите за вашия случай.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители