Как да си помогнем, когато се чувстваме зле

58065
Как да си помогнем, когато се чувстваме зле
Снимка: Gettyimages.com

Понякога се чувстваме ужасно поради различни причини: научили сме лоша новина, уволнили са ни, обиди, изоставили… вариантите са много.

И вие оставате насаме с нещастието си. За да не полудеете и да се спасите възможно най-бързо трябва да направите следното. Вижте вариантите:

Ето какво прави хората щастливи

Непрекъсната творческа активност прави хората щастливи. Освен това този вид дейност се отразява положително на самочувствието. Учените...

1. Незабавно се обадете на някой, за да споделите бедата си. Най-добре на приятели. Важното е да не се вглеждате в лошото и да установите контакт с хората, които могат да ви подкрепят.

2. Пийте много вода, течности, но не и алкохол. Много важно правило е да не се напивате. Алкохолът задълбочава депресията особено ако комбинирана с цигари

3. Разнообразете погледа си. Човек, на когото му е зле е склонен да се вглежда в една точка, навътре в себе си. В такова състояние той не може да се разсее и налива в себе си едни и същи отрицателни мисли и чувства. Излезте навън там, където няма зрителни граници - таван и стени. Започнете да дишате дълбоко и да се оглеждате, като обръщате внимание на малките детайли. Може да отидете и в някой магазин, където има много хора и стока по рафтовете. Вглеждайте се в цветята, в надписите на стоките, разглеждайте всичко в подробности. Това помага не само при стрес, но и когато трябва да „превключите“ от работата си към почивка.

Впрочем, да излезеш сред хора не означава да общуваш с тях, да бъдете сред тях също е терапия. Ако ви е толкова зле, че не може да излезете, направете усилие – излезе на балкона или се приближете до прозореца – огледайте света, проследете някой облак или кола, за да раздвижите погледа си.

4. Повъртете в ръцете си нещо красиво и приятно на пипане – любима играчка, шише с парфюм, четка… Може да си повтаряте: „Всичко е наред“, „ще мине“, „той е тъпак, аз съм ок“, „ аз съм най-добрият…“

Показва ли IQ коефициентът същинското ниво на интелекта?

IQ коефициентът, който би трябвало да свидетелства за умствените способности на човек по никакъв начин не е свързан с нивото на интелек...

5. Слушайте музика, само не тъжна, обаче. Най-позитивната и терапевтичната е латиноамериканската.

6. Масажирайте средата на дланта си.Там се намират нервните окончания на слънчевия сплит. Рисувайте спирала, докато не ви загъделичка леко.

7. Чоплете портокал. Портокалотерапията е достъпна за всички и съдържа всички, нужни за борбата елементи: оранжев цвят, кръгла форма, сякаш създадена специално за дланите ни, пореста, приятна на допир повърхност, сочен и свеж вкус и мирис. Подраскайте кората на портокала, вдъхнете ефирните масла, подръжте го в ръце, разгледайте го. Може да го нарежете и да го оставите в чиния пред себе си. Най-добре е да го плъзнете по гърдите и шията си – тези участъци се наричат област на депресията.

8. Хапнете (горчив) не сладък шоколад. В него има повече ендорфин. Аеро шоколадът ще създаде усещане за лекота. Помнете, че шоколадът трябва да е красиво оформен, скъп и качествен.

9. Похарчете пари за себе си – това винаги помага. Потокът от пари и е поток на живота, а животът продължава. Парите ще потекат, а заедно с тях е стресът.

"Б" като болка. Колко можете да изтърпите?

Колко по скалата на болката сте способни и сте свикнали да търпите? „Три“, четири“? А може би „десет“? Ни...

Превод: Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com