Как сами да разберем кръвната си група

168866
Как сами да разберем кръвната си група

Знаете ли каква е кръвната ви група? Ако не, то ново устройство ще може да ви я каже буквално за 5 минути или четири пъти по-бързо от сегашните системи.

Разработена от португалска ученичка, джаджата би помогнала много в животозастрашаващи ситуации, когато пациентът се нуждае от спешно кръвопреливане, но кръвната му група не е известна за медиците, информира Mashable.

Големината на пръстите ни и тяхното значение

Големината на пръстите има голямо значение в хиромантията. Ето и как може да се тълкува размера на всеки един от пръстите: Ако имате м...

Ана Фераз е създала портативно устройство, оборудвано с малка центрофуга и контейнери за кръвни тестове. Самата кръв се смесва с реактив – субстанция, използвана за химически анализи. След това тя се поставя в устройството, което може да работи със софтуерно приложение, качено върху смартфон, таблет или персонален компютър.

Снимка: Мicrosoft

За момента прототипът дава точност от 96%, като Ферас се надява скоро да го подобри и така да го направи част от оборудването на болниците и линейките.

Миналата седмица иновативната разработка бе отличена с първо място по време на финалите на организиран от Microsoft международен конкурс за технологични иновации, създадени от ученици.

Ето до какво води редовното пиене

Причината за 6% от смъртните случаи в света е алкохолът, твърд Световната здравна организация (СЗО). Най-често смъртта се предизвиква...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com