Как водата ни помага да отслабнем

8325
Как водата ни помага да отслабнем
Снимка: Gettyimages.com

Учените от университета на Илинойс в Ърбана-Шампейн (САЩ) са провели изследване, в рамките на което са установили, че обикновената вода помага да се борим с излишното тегло и съкращава употребяваните захар, сол, наситени мазнини и холестерол.

Както пише WebMD, в експеримента са взели участие повече от 18 000 доброволци (основно мъже и жени на средна възраст). Всички те преминали допитване и разказали подробно какво са пили и яли в продължение на два дни. Тези отчетни периоди били няколко за времето на експеримента, продължил два месеца.

13 причини да пиеш чаша топла вода на гладно сутрин

Несъмнено сте чували, че много хора пият чаша топла вода сутрин на гладно. Едни го правят, за да отслабнат, други, защото просто са чув...

Учените са установили, че доброволците, които предпочитали обикновена вода пред други напитки и пиели около два литра на ден, ежедневно употребявали с 68-205 по-малко калории, като разликата в показателите била поради разликата във възрастта на доброволците.

Според резултатите на изследването учените са направили извод, че най-много към излишни калории са склонни мъжете на средна възраст.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com