Киселото мляко подпомага мозъка и сърцето

10120
Киселото мляко подпомага мозъка и сърцето
Снимка: iStock/Guliver

Диетологът Наталия Кушнир обясни как ежедневната консумация на кисело мляко ще се отрази на състоянието на организма. Според нея, лакто и бифидобактериите, използвани като базови култури нормализират работата на червата и храносмилането като цяло, пише БГНЕС.

"Заедно с киселото мляко ще получите доза лесно смилаем протеин. Има различни кисели млека: сладки, кисели, натурални и с различен процент на съдържание на мазнини. Най -добре е консумирате натурално кисело мляко. Идеално за тялото е, ако го консумирате вечер, като прибавите към него шепа овесени ядки“, съветва специалистът.

Естествени пробиотици

Пробиотиците – тези живи микроорганизми с профилактично и ефективно терапевтично действие – са от ключово значение за балан...

Факт е, че освен пробиотици, киселото мляко съдържа голямо количество витамини и минерали. То е богато на калций, който е в основата на здравите кости, зъби и нокти. Това ги прави по-силни и по-устойчиви на външни влияния. Витамините от група В, фосфор и магнезий в състава на киселото мляко имат положителен ефект върху кръвоносната система и стабилната сърдечна функция. Също така, кръвоносната система се влияе от факта, че киселото мляко понижава нивата на холестерола в кръвта. Това намалява риска от сърдечни проблеми и хипертония. Редовното приемане на кисело мляко всеки ден стабилизира кръвното налягане.

Киселото мляко е много полезно, ако искате да нормализирате теглото си. Първо, продуктът съдържа ензими, които помагат за доброто смилане на тежки храни. Второ, той е идеален като лека закуска: доста засища и намалява апетита. След киселото мляко обикновено няма желание да се яде нищо друго. Освен това помага за борба с навика постоянно да се хапват сладки неща като бисквити или бонбони.

Друг плюс на киселото мляко е, че не е скъпо и се намира във всеки магазин. Ако сте подложени на стрес или усилен умствен труд можете да си вземете почивка и да закусите с чаша кисело мляко. Това ще насити тялото с хранителни вещества и ще подобри мозъчната функция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com